Sommerturen 11 – 19. juli 2015

Sommerturen 11 – 19. juli 2015

Tromsø havpadleklubb inviterer med dette alle medlemmer til sommerturen 2015. I år blir vi å dra nedover Helgelandskysten, til noe av det flotteste padleterrenget vi har i Norge.

Foto: Steinar Skaar, Statens vegvesen

Foto: Steinar Skaar, Statens vegvesen

Vi starter på Ørnes og tar en rundtur sørover. Vi legger opp ruta etter kraftig inspirasjon fra Harald, Jan Thoma og Ernst som har vært der et par ganger før og vet om de fine plassene. Vi blir å dra innom Teksmona, Bolga, Gjessøya. På Selsøya er det mulig å ta seg en tur opp på Hestmonmannen, som gir utsyn ut over hele Helgelandskysten fra ca. 570 m høyde. Så blir det Nesøya, før vi dreier nordover igjen mot Ørnes. Vi regner med ganske moderate dagsetapper på 20-25km, og hele turen blir på 15 til 20 mil. Turen er forholdsvis løselig satt opp, her er tusenvis av små holmer og skjer å utforske. Vi kommer likevel til å plotte inn noen gode landingsplasser, så vi slipper å bruke til på å lete etter dette når vi er der. Her er et kart med noen forslag til landingsplasser:

I kraft av sin lengde, så er dette en moderat vanskelig tur, – du må ha litt grunnlag for å bli med. Vi reiser fra Tromsø den 11. og håper å klare turen ned til Ørnes på en dag hvis vi har pakket kvelden før. Retur blir den 19. Vi tar et fellesmøte på flyt med endelige detaljer en gang i månedsskiftet juni/juli.

Vi har også ei egen arrangementsside på Facebook: https://www.facebook.com/events/1425802754394357/

For mer inspirasjon: Se om sommerturen 2014 i Lofoten og Lødingen:

Og her er bloggen til Harald Bohne from Helgelandsturen deres sommeren 2014.

Hvis du vil være med, send en e-post til: post.tromsohavpadleklubb@gmail.com

Hilsen turkomiteen v/ Bjørn Nicolaisen og Gunnar Noer

Leave a Reply

%d bloggers like this: