Hei til kvalen 11 – 13 november 2016

Hei til kvalen 11 – 13 november 2016

IMGP7147-2

Foto: Gunnar Noer

Tromsø havpadleklubb inviterer med dette til ‘Hei til kvalen’-helg på Vengsøya. I tilleg til å se kavalen på nært hold ute på fjorden, blir det selvfølgelig også kos og hygge om kvelden, og et foredrag om knølkval fra en av byens kvaleksperter.

Vi blir å ha base på grendehuset på Vengsøya, og alle får overnattingsplass innendørs. Det er begrenset kapasitet på fergene, så vi oppfordrer til samkjøring. Det er også fullt mulig å padle over fra Belvika til Vengsøya. Det er ca. 9,5 km, og bør gå på ca. en og en halv time.

Dere tar selv med tørrmat til frokost og lunsj, og til et felles koldtbord på fredagskvelden. På lørdag har vi fellesmiddag på lapskaus, alle tar med sin porsjon. Varme klær, fjellduk og dunis må selvfølgelig være med. Siden det fort blir skumt utover ettermiddagen, anbefales lys både på deg og kajakken. Turlederne tar med slepetau.

Vi blir å sette opp grupper på seks med to turledere i hver gruppe. Gruppene settes opp etter ferdighetsnivå, det er jo som kjent slik at like barn leker best. Samtidig blir det et tak på antall deltagere, begrenset av antall turledere vi får med.

Vi vil presisere at dette ikke er en tur for nybegynnere. Kvalpadling er generelt krevende. Årstiden gjør at været kan skifte raskt, det kan bli raskt skiftende padletempo- og forhold når man går etter kvalen.

Program fredag:

Ferga går fra Belvika 12:50, 14:00, 16:05, 17:10 og 21:45

Orienteringsmøte kl. 18:00: Inndeling i grupper, værvarsel, sikkerhetsaspekter, m.m.

Program lørdag:

Ferge fra Belvika kl. 08:30

De ulike gruppene styrer seg sjøl, men de som kommer med morgenferga får en briefing kl. 09:45.

Padling fra ca. 10 til 14

Middag kl. 18

Kl. 20: Foredrag om knølkvalen v/ Mario Acquarone, forsker ved Norges Fiskerihøgskole i Tromsø

Etter foredraget: Nye grupper til søndagen.

Program søndag:

Ferge fra Vengsøya kl. 14:30 og 17:40

Værbrief kl. 09:30

Padling og retur etter eget ønske.

All påmelding på epost til larsen.tine@icloud.com. Skriv og gjerne noen ord om deg sjøl og ditt ferdighetsnivå, og vil vil ha mobilnummer. Skriv også om du drar ut på fredagen eller lørdag, evt. om du padler over fra Belvika. Har du lyst til å stille som turleder, så si fra spesielt om dette. Vi tar påmeldingsavgift på 150,- pr. pers for å dekke leie av grendehuset på Vengsøya.

HMS-dokumentet for turen, med kontaktnummer og generelle opplysninger om turen.

Frist for påmelding: mandag 7. november

Med hilsen

Styret THPK/Arrangementskomiteen

Leave a Reply

%d bloggers like this: