Adopsjon av Grindøya

Adopsjon av Grindøya

Tromsø Havpadleklubb har etter innspill fra dere (medlemmene) besluttet å “adoptere” Grindøya som ett av våre bidrag til å holde naturen vi padler i ren.Grindøya

Bakgrunn
Som et ledd i en nasjonal strandryddesatsing har Hold Norge Rent lansert konseptet «Adopter en strand». Tanken er at ulike aktører, fra skoleklasser via lag og foreninger, firmaer mm, til undervisningsinstitusjoner skal ta ansvar for en strekning av Norges kyst, og rydde og registrere sine funn der.

Rydding av Grindøya
Størstedelen av Grindøya er belagt med ferdselsforbud fra 1. mai til 30. juni. Det vil si at hovedryddeinnsatsen vil skje etter 1. juli. Tromsøpadlerne totalryddet omtrent øya i 2017, og det vil derfor nå handle om å holde det vedlike.

Rent praktisk vil det etableres en europall med storsekk oppi ved naustene. (På sørsiden av det nordligste rødnaustet). Folk som padler til Grindøya oppfordres til å plukke med seg kontinuerlig og hive i storsekken. Bo Eide vil i år stå for registreringsbiten av det som samles inn, samt å håndtere søpla videre fra storsekkstativet. Padlere som har lyst kan være med og registrere – ta evt kontakt med Bo Eide. NB! Kun marint avfall fra Grindøya hives i denne storsekken – ellers blir jo registreringen helt feil, faktisk. Plukker dere marint avfall med dere fra andre padleturer kan dere få en kode til padlestrandsøppelkontaineren til Ren Kyst som står på Kvaløysletta.

Vi vil sette av ei torsdagspadling i juli og ei i august til dedikert rydding på hele øya. Disse vil bli annonsert ifbm torsdagspadlingene. I tillegg legger vi opp til et sosialt arrangement  i september i forbindelse med den nasjonale ryddedagen der vi rydder Grindøya for vintern kommer. Øya er ikke større enn at 12- 14 mennesker som deler fjæra mellom seg får gått overalt på en times tid.

 

One Response

  1. […] Turleder: Bjørn Tore Sørensen og Ingrid Berthinussen Sted: Grindøya Når: padleklar i Sjølundfjæra kl 11:00 Til helga er det den nasjonale ryddedagen og da legger vi opp til en siste fellesinnsats for å sikre at Grindøya her helt fri for marint avfall før vinteren kommer. Øya er ikke større enn at 12- 14 mennesker som deler fjæra mellom seg får gått overalt på en times tid.   Vær padleklar i fjæra på Sjølunden kl 11:00. Kom gjerne en halvtime før slik at du rekker å finne riktig kajakk og tilpasse utstyr før utfart. Husk lys på deg selv og kajakk. Ta med mat, noe varmt å drikke og ei vedski til bålet – og husk godt fottøy (til å gå i fjæra med). Vi har med søppelsekker.   Kom kom ,-)   Tromsø Havpadleklubb «adoptere» i vår Grindøya som ett av våre bidrag til å holde naturen vi padler i ren. Vi ryddet hele øya i fjor, og mange har tatt med seg de de har funnet av søppel nå i år. Vi forventer derfor ikke å finne så veldig mye søppel. Les mer om «adopsjonen» her: https://tromsohavpadleklubb.com/2018/04/19/adopsjon-av-grindoya/ […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: