Adopsjon av Grindøya

Tromsø Havpadleklubb har etter innspill fra dere (medlemmene) besluttet å «adoptere» Grindøya som ett av våre bidrag til å holde naturen vi padler i ren.Grindøya

Bakgrunn
Som et ledd i en nasjonal strandryddesatsing har Hold Norge Rent lansert konseptet «Adopter en strand». Tanken er at ulike aktører, fra skoleklasser via lag og foreninger, firmaer mm, til undervisningsinstitusjoner skal ta ansvar for en strekning av Norges kyst, og rydde og registrere sine funn der.

Rydding av Grindøya
Størstedelen av Grindøya er belagt med ferdselsforbud fra 1. mai til 30. juni. Det vil si at hovedryddeinnsatsen vil skje etter 1. juli. Tromsøpadlerne totalryddet omtrent øya i 2017, og det vil derfor nå handle om å holde det vedlike.

Rent praktisk vil det etableres en europall med storsekk oppi ved naustene. (På sørsiden av det nordligste rødnaustet). Folk som padler til Grindøya oppfordres til å plukke med seg kontinuerlig og hive i storsekken. Bo Eide vil i år stå for registreringsbiten av det som samles inn, samt å håndtere søpla videre fra storsekkstativet. Padlere som har lyst kan være med og registrere – ta evt kontakt med Bo Eide. NB! Kun marint avfall fra Grindøya hives i denne storsekken – ellers blir jo registreringen helt feil, faktisk. Plukker dere marint avfall med dere fra andre padleturer kan dere få en kode til padlestrandsøppelkontaineren til Ren Kyst som står på Kvaløysletta.

Vi vil sette av ei torsdagspadling i juli og ei i august til dedikert rydding på hele øya. Disse vil bli annonsert ifbm torsdagspadlingene. I tillegg legger vi opp til et sosialt arrangement  i september i forbindelse med den nasjonale ryddedagen der vi rydder Grindøya for vintern kommer. Øya er ikke større enn at 12- 14 mennesker som deler fjæra mellom seg får gått overalt på en times tid.

 

Om Tromso Havpadleklubb

THPK er en åpen og uavhengig klubb for havpadlere i Tromsø.
Dette innlegget ble publisert i Hovedsaker. Bokmerk permalenken.

1 svar til Adopsjon av Grindøya

  1. Tilbaketråkk: Fellesryddign av Grindøya før vinteren | Tromsø Havpadleklubb

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..