Storstilt strandrydding i Breivika 7 – 10 juni

Storstilt strandrydding i Breivika 7 – 10 juni

This slideshow requires JavaScript.

Nivå på turen: Moderat
Turleder: Bo Eide og (kommer)
Start: Engvika (Rebbenesøya): 7,3 km, hvorav 5 km i eksponert farvann.
Påmelding via denne linken – har du spørsmål ta kontakt med Bo på 90572171.

Ryddelanghelg i Breivika
Denne langhelgen skal vi sammen med Troms turlag gjøre en stor innsats for at Breivika på Rebbenesøya skal bli fri for marint avfall. Turlaget har lagt opp til stortur med båttransport, og vi bidrar jo selvfølgelig med padlere til felles innsats for å holde denne eventyrperla så ren som den fortjener å være.

Transport – tidsplan:

Felles kjøring fra Sjølunden fredag 7. juni, med avgang 15.30, dvs oppmøte 1500. Fergen går fra Mikkelvik 1730. Det tar ca 1 time og 40 minutter å kjøre til Mikkelvika. Ta selv kontakt med andre turdeltakere for å ordne med transporten. Se i påmeldingsskjema her hvem som er påmeldt og har ledig plass – og ta kontakt.

Hjemover på mandagen satser vi på å ta ferga som går tilbake fra Rebbenesøya klokken 17.00.

Lørdag er hovedryddedagen, og tanken er å fortsette på søndag også, om det er noe igjen. Om Breivika blir ren på lørdag, så kan vi evt padle til Nordvika og gjøre en innsats der. Mandag blir slaraffendag på den nyrydda stranda, med hjempadletur via Kvalholmen og Styrsøya om forholdene liger til rette.

Utstyr: Vi overnatter i telt i Breivika, så ta med nødvendig utstyr som du selv trenger for helgen, inkludert vann. (Det er noe vann å finne der, men en må regne med å gå et stykke). Ta gjerne med et par gode ryddehansker og en kniv.

Mat: Lørdag sørger DNT for fellesmiddag for alle som rydder, og der er vi invitert. Ellers: Ta med det du trenger for tre dager på tur.

Om Breivika:

Som søppelstrand:
Breivika ligger perfekt til for å ta imot det som kommer drivende fra vest, og samler hvert år store søppelmengder. Det har vært rydda før i Breivika, men det er mye igjen, også langt inn i terrenget, og mye nytt kommer til hvert år. Her kan en vente å finne alt som kan flyte, gjerne langveis fra. Vi satser på en skikkelig vårrengjøring denne helgen, og lager deponier på strandvollen, som senere blir hentet av Kystvakten.

Som padlemål:
Breivika har siden Tromsø havpadleklubb ble etablert i 1983 vært en drømmemål for oss padlere – og vi har årlig klubbturer hit. «Breidvika er en underlig «fugl» i yttersida-floraen. I Rebbenesøyas steile og ugjestmilde nordvestside åpner det seg plutselig en halvannen kilometer lang sandstrand med en frodig dal bak som mest av alt minner om Edens hage. En fargerik, bugnende lunge midt i alt det barske.» heter det i en beskrivelse av stedet på turliv.no 

Breivika er imidlertid også et naturreservat. Formålet med fredningen er å bevare et særpreget område på ytterkysten med godt utformete kvartærgeologiske forekomster med et stort sanddynefelt og lokalmorener. Området har et rikt og verneverdig planteliv. Les mer stedet og begrunnelsen for vernet i naturbase.

Fra gammelt, om Breivika:
«Breidvika…..

Som om ikke det skulle være nok så er Breivika et av skjærene i årets Ti på skjæret. Dette er mao rene kinder-egget: gode gjerninger, i sosialt lag i fabelaktig natur og skjærsanking ,-) Kom kom! 

Leave a Reply

%d bloggers like this: