Pinseturen går til Hersøya og Grøtøya

Pinseturen går til Hersøya og Grøtøya

img_3693
Dette blir en padletur i et av de fineste områdene på yttersida. En skikkelig langhelg gir oss mulighet til å ta en større runde, og besøke for eksempel Grøtøya, Store måsvær eller Andammen. Startpunkt er Mikkelvika. Vi tar sikte på å padle nordover på østsida av Hersøya, og første overnatting blir nord på Hersøya. Dette er eksponerte områder for vind og vær, og rutevalg vurderes i samråd underveis. Hersøya ligger i Nordkvaløya-Rebbenesøya landskapsvernområde, sentralt plassert for oss kajakkfolk, mellom Rebbenesøya, Ringvassøya, Grøtøya og Nordkvaløya. Les mer om Hersøya her.

Det vil være mulighet for å komme etter 18. mai for de som har andre forpliktelser på 17. mai. Påmelding via denne linken: https://goo.gl/forms/ImY36nRIQcgKVNZg2

De som starter onsdag 16. mai
For de som starter onsdag, er det oppmøte, ferdig pakket, kl. 1530 ved naustene i sjølundfjæra for å laste opp båter.

Turledere (drar onsdag):

Magne Lund, tlf 48215266
Steinar Johansen, tlf 91364550

Det er meldt en del vind fra sør-vest på onsdag, og siden det er flo ca 1430, vil vi også få strømmen i mot oss over Skagøysundet. Et alternativ vil derfor være å ta kajakkene på ferja til Bromnes på Rebbenesøy, og padle nordover langs land derfra. Ferja går kl. 1850 fra Mikkelvik.

De som starter 18. mai
For de som starter på fredag, er det oppmøte, fedig pakket, kl 13.00 ved naustene i Sjølundfjæra for å laste opp kajakkene. Avhengig av den oppdaterte værmeldingen har vi da mulighet til å kajakkene på ferja til Bromnes på Rebbenesøy, og padle nordover langs land derfra. Ferja går kl. 15300 fra Mikkelvik.

Turledere (fredag):

Unn Sørum, tlf. 91633850
Ingrid Berthinussen, til. 48289545

De to gruppene møtes i området Hersøya fredag kveld.

Kom kom! ,-))

One Response

Leave a Reply

%d bloggers like this: