Bli med på sommertur i vakre Steigen

 

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Lukk øynene og se for dere en hel ukes padling i et område som beskrives med ord som kritthvite strender, spektakulære fjell, spennende skjærgård og utsikt mot Lofotveggen. Steigen blir ofte omtalt som den «flotteste naturhemmeligheten i Nordland», med stor variasjon i naturtyper. Hvorfor området omtales som hemmelig, se det vet ikke vi – for det finnes flust av inspirerende turomtaler fra dette padleeldoradoet: Klubbens fellestur i 2004 «Sjelebot i ly av Lofotveggen Fellesturen 2004, Hamarøy – Bodø» (Kajakk og kavel 3-2004, s 11-12) og på Bent Svinnung sin blogg («Solo i Steigen» og Sommerlig THPK-fellestur på Helgelandskysten: Fra Skutvik til Bodø. Også i turistbrosjyrene for området står det om kajakkpadling Turistinfo fra Steigen – kajakk i Helnessund.

Tidsperiode: 16 – 22 juli: Vi legger opp til å padle i 7 dager. Om kvelden søndag 15. juli møtes vi i Skutvik på Hamarøya. Dette er en ca 6,5 timers kjøretur fra Tromsø. Her overnatter vi, og så setter vi ut fra Skutvik mandag 16. juli med retning Bodø, hvor vi planlegger ankomst søndag 22. juli.  Turen er på totalt 10-15 mil, nøyaktig hvor lang avhenger av hvor langt vi ønsker å padle hver dag. Men etapper på mellom 15-20 km må påregnes. Det er mange muligheter for å padle rundt øyer og vær på veien, så om en del av gruppen ønsker en litt lengre tur for å utforske litt mer vil det være muligheter for det. Naustholmen hvor Randi Skaug holder til ligger i løypa. Kanskje vi stikker innom en snartur på Kajakk og blues om vi er forbi der mellom 19 og 22 juli? Planen er å returnere med hurtigbåten fra Bodø (til Svolvær) som har stopp i Skutvik.

Turledere: Ingrid Bertinussen, Unn Sørum, Børge Kvaal og Steinar Johansen

Farvann: Turen vil delvis gå i eksponert farvann. Det er mange øyer og skjær i området, og vi kan dels velge hvor eksponert vi legger turen. Men på en tur som er planlagt å vare i 7 dager kan vi forvente alt av vær, og vi vil ta forholdsregler deretter. De som blir med på turen må være medium til øvede turpadlere.

Vi vil daglig sjekke værvarsling og velge dagens tur-rute utfra værmelding og deltakerne på turen. Dagen turmål vil bli gjennomgått før start hver dag, og planer endres hvis nødvendig.

 Utstyr: Alle har med eget utstyr og mat, og skal være rustet for å bo i telt i 7 dager.

Påmelding via denne linken  Om du lurer på noe angående turen ta kontakt med Unn Sørum.

Vi vil invitere de som vil delta til møte i forkant av turen der vi går gjennom hva det forventes av deltakere på sommerturen og hvilket utstyr hver må ha med, osv.

 Bli med på tur!

 

Om Tromso Havpadleklubb

THPK er en åpen og uavhengig klubb for havpadlere i Tromsø.
Dette innlegget ble publisert i Hovedsaker. Bokmerk permalenken.

1 svar til Bli med på sommertur i vakre Steigen

  1. Tilbaketråkk: Sirkling i Steigen – juli 2018 | Live e bæst ute

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..