Bli med på sommertur i vakre Steigen

Bli med på sommertur i vakre Steigen

 

This slideshow requires JavaScript.

Lukk øynene og se for dere en hel ukes padling i et område som beskrives med ord som kritthvite strender, spektakulære fjell, spennende skjærgård og utsikt mot Lofotveggen. Steigen blir ofte omtalt som den «flotteste naturhemmeligheten i Nordland», med stor variasjon i naturtyper. Hvorfor området omtales som hemmelig, se det vet ikke vi – for det finnes flust av inspirerende turomtaler fra dette padleeldoradoet: Klubbens fellestur i 2004 «Sjelebot i ly av Lofotveggen Fellesturen 2004, Hamarøy – Bodø» (Kajakk og kavel 3-2004, s 11-12) og på Bent Svinnung sin blogg («Solo i Steigen» og Sommerlig THPK-fellestur på Helgelandskysten: Fra Skutvik til Bodø. Også i turistbrosjyrene for området står det om kajakkpadling Turistinfo fra Steigen – kajakk i Helnessund.

Tidsperiode: 16 – 22 juli: Vi legger opp til å padle i 7 dager. Om kvelden søndag 15. juli møtes vi i Skutvik på Hamarøya. Dette er en ca 6,5 timers kjøretur fra Tromsø. Her overnatter vi, og så setter vi ut fra Skutvik mandag 16. juli med retning Bodø, hvor vi planlegger ankomst søndag 22. juli.  Turen er på totalt 10-15 mil, nøyaktig hvor lang avhenger av hvor langt vi ønsker å padle hver dag. Men etapper på mellom 15-20 km må påregnes. Det er mange muligheter for å padle rundt øyer og vær på veien, så om en del av gruppen ønsker en litt lengre tur for å utforske litt mer vil det være muligheter for det. Naustholmen hvor Randi Skaug holder til ligger i løypa. Kanskje vi stikker innom en snartur på Kajakk og blues om vi er forbi der mellom 19 og 22 juli? Planen er å returnere med hurtigbåten fra Bodø (til Svolvær) som har stopp i Skutvik.

Turledere: Ingrid Bertinussen, Unn Sørum, Børge Kvaal og Steinar Johansen

Farvann: Turen vil delvis gå i eksponert farvann. Det er mange øyer og skjær i området, og vi kan dels velge hvor eksponert vi legger turen. Men på en tur som er planlagt å vare i 7 dager kan vi forvente alt av vær, og vi vil ta forholdsregler deretter. De som blir med på turen må være medium til øvede turpadlere.

Vi vil daglig sjekke værvarsling og velge dagens tur-rute utfra værmelding og deltakerne på turen. Dagen turmål vil bli gjennomgått før start hver dag, og planer endres hvis nødvendig.

 Utstyr: Alle har med eget utstyr og mat, og skal være rustet for å bo i telt i 7 dager.

Påmelding via denne linken  Om du lurer på noe angående turen ta kontakt med Unn Sørum.

Vi vil invitere de som vil delta til møte i forkant av turen der vi går gjennom hva det forventes av deltakere på sommerturen og hvilket utstyr hver må ha med, osv.

 Bli med på tur!

 

One Response

  1. […] fra dette padleeldoradoet.». Med disse ordene og litt til lokket vi med oss 16 padlere på Tromsø Havpadleklubbs sommertur som gikk fra 15. – 22. juli. Sist gang klubben hadde sommertur til Steigen var i 2004 og det […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: