Circumnavigasjon Grøtøya og Måsværet

Circumnavigasjon Grøtøya og Måsværet

17. mai

Turrapport 17. mai turen på Yttersia: av Nora MacLaren

Turen var akkurat det jeg ønsket meg: litt utfordrende uten at det ble skummelt eller for tungt. Det var den første padleturen min i området og første gang at jeg kombinerte padling og overnatting.

Lærdom fra turen:
 – Bruk enda mindre poser for å pakke ting med.
 – Juster senkekjølen heller enn å prøve å bevise vinden at du er sterkest.

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Gunnar Noer, Anita Ager-Wick og Steinar Johansen

 

På torsdag var det mye vind over Skagøysundet. Da ble det fergetur over og padling til innerst i Toftefjorden.

Fredag var det 17 mai, og kajakkene ble pyntet med flagg. Første stopp var minnesmarkeringen til den 12 mann, Jan Bolstrud. Derfra padlet vi over til Grøtøya og overnattet på den sørveste siden. Damene tok seg en “klatre”-tur opp fjellsiden. Til kvelds ble det nystekte vafler – det var jo tross alt 17 mai.

Lørdag var det fint padlevær til tross for lavt skydekke. Vi padlet hele 30 kilometer fra Grøtøya til Kungholmen, langs Store Måsvik til den sørlige tuppen av Nord-Kvaløya. Derfra langs østsiden av Hersøya til hytta på sørsiden.

Søndag kom sola endelig frem og vinden økte i løpet av dagen. Det ble en kort padletur over til Rebbenesøya og kjøretur til Engvik mens vi ventet på ferga.

Takk for turen!

kart

Farvannsbeskrivelse: Første strekket er Skagøysundet som kan være noe sjø / straum ved meldt vindretning. Området Grøtøysundet kan også være utsatt for straum / vind. Og områdene i / utfor sundet og vest for Grøtøya er eksponert for vind.

Plan A:  Torsdag utsett fra Mikkelvika og padle til Toftefjorden for overnatting. Videre fredag til Grøtøya for neste overnatting. Lørdag nordover yttersia av Grøtøya med lunsjstopp på en av strendene. Overnatting ved Lille Måsværet eller nordspissen av Hersøya. Søndag retur til Mikkelvika via Bårdsetsundet

Plan B: Som plan A torsdag. Fredag og lørdag finne et turmål som er mindre eksponert, eks Andammen eller området Hersøya. Eventuelt avslutte turen på lørdag. Muligheter til å benytte ferge over Skagøysundet ved retur.

Leave a Reply

%d bloggers like this: