“Se oftere mot nord” – sommertur i Finnmark

“Se oftere mot nord” – sommertur i Finnmark

Skjermbilde.PNG

Tidspunkt: 13. – 21. juli. Utgangspunktet er start kjøring fra Tromsø lørdag 13. juli og tilbake søndag 21. Alternativt start fredag etter jobb med kjøring mot Øksfjord, 5- 6 timer. Muligheter for å bruke kajakkhenger for å redusere antall biler.
Turledere: Jan Thomas Schwencke (90050727) og Bjørn Nicolaisen (mobil: 90174999). Ta kontakt om du lurer på noe.
Nivå på turen: moderat
Påmelding: trykk på lenken og meld deg på
Har du ikke egen bil – se her hvem andre som er påmeldt og har ledig plass – ta kontakt selv og ordne skyss.

Sommerturen vil i år gå nordover til Finnmark. Vi besøker området Stjernøya – Seiland  og Sørøya. Hovedplanen er å padle på yttersia av Seiland og  innersia av Sørøya. Eller i Sørøysundet som det heter på kartet. Her har vi tegnet inn en av flere mulige ruter:Seiland.PNG

Vi starter opp i Øksfjorden og ender i Hasvik – eller motsatt vei alt etter værforhold. Det er muligheter til å ta ferge mellom disse plassene, med eller uten bil enten ved start eller slutten av turen. Total padledistanse vil være ca 140 km alt etter som om vi padler inn i flere fjorder og hvor vi krysser selve Sørøysundet. Og ikke minst hva gruppen ønsker å legge inn som mål på turen. Topptur til Seilandstuva? Spesielle plasser? Kom gjerne med forslag.

Det vil være små muligheter for butikkbesøk underveis (mulig Kårhamn ) slik at det må provianteres på forhånd for hele turen. Noen kan vel fiske seg en ørret til middag av og til . Det blir i snitt opp mot 20 km padling pr dag .

Turlederne vil om kort tid “finplanlegge” litt mer og komme med utfyllende informasjon etter hvert. Området er værutsatt og vi vil også se på alternativer. Da i Finnmark !

Vi innkaller de som ønsker å delta til et formøte for å planlegge/gjennomgå turen med dere.

Se oftere mot nord.
Gå mot vinden, du får rødere kinn.
Finn den ulendte stien. Hold den.
Den er kortere.
Nord er best.
Vinterens flammevirvel, sommernattens mirakel

Gå mot vinden, klyv berg.
Se mot nord.
Oftere
Det er langt dette landet.
Det meste er nord
              Roy Jakobsen

Leave a Reply

%d bloggers like this: