Tromsøya rundt 2019 – avlyst

Tromsøya rundt 2019 – avlyst

Turpadlerne legger ut Foto Harald Bohne

Endelig i gang – Tromsøya rundt 2018

AVLYST: Styret i THPK har besluttet å avlyse Tromsøya rundt 2019 grunnet ulykken i Tåfjord på lørdag. Det vil avholdes en minnestund og -padling for Bjørn Nicolaisen klokka 14 lørdag 31. august i Sjølundfjæra. Mer informasjon om dette sendes ut på e-post i de nærmeste dagene.

Lørdag 31. august 2019 inviterer vi hele byens padlemiljø til Tromsøya rundt (TØR) for 27. gang. Det blir konkurranse og tur på dagen – og fest på kvelden. I fjor sørget over 70 padlere og strålende vær for et knakende fint arrangement, både på vann og på land.

Tradisjonen tro vil deltagere i konkurranse- og turklassen padle 24 km rundt Tromsøya.
Vi har turklasse med turleder og turklasse light for de som ikke higer etter melkesyre og trofeer. Er du nybegynner anbefales disse nye aktivitetene på det varmeste. TØR er også i år en del av Friluftlivets uke. Vi oppfordrer de som ikke rekker å padle til å enten komme i fjæra på Sjølunden og vink deltakerne avgårde – eller heie dem i mål. Festen på kvelden er selvsagt åpen for alle – meld deg på. Kan du ikke padle men har lyst til å bidra på dugnaden på land – meld deg på via denne linken. Se oppsummeringen av TØR 2018 her.

PROGRAM 

Klokkeslett Start Pris Registrering starter
09.00 Turklasse med turledere Kr 100,-* kl. 08.30
11.00 Konkurranse Kr 100,-* kl. 10.00
11.30 Turklasse light med turledere Kr 100,-* kl. 10.30
19.00 Fest for alle Kr 100,-
* Kr 50 for studenter

Deltagere i konkurranse og turklasse med turleder vil padle rundt hele Tromsøya (24 kilometer). Padleretning er mot klokka: Fra naustene og sørover rundt sydspissen, nordover Tromsøysundet og sørover Sandnessund tilbake til Sjølund. Sikkerheten ivaretas med følgebåter. 

KONKURRANSEN har tre klasserHerrer, damer og dobling havkajakk. Det deles ut premier for beste tid i den enkelte klasse. Det anbefales å ha med seg proviant og rikelig med drikke.

TURKLASSE MED TURLEDER har et obligatorisk stopp midtveis på land med kaffe og matpakke (ta med!). Turen vil ta ca. 5 timer inkludert pause. De som padler hele øya rundt hele øya har sjansen til å sikre seg tre skjær i Ti på skjæret – Sydspissen – Hamna og Tromsøya rundt.

TURKLASSE LIGHT ledes av Tromsøstudentenes Havpadleklubb Trulle. Bli med på en urban padletur fra Sjølund via sentrum til Rema 1000 på Stakkevollveien (10 km). Deltagere og kajakker kjøres tilbake til naustene med bil og henger. Ta med nødvendig mat og drikke. På veien padler du samtidig innom ett skjær i Ti på skjæret – Sydspissen. 

PÅ FESTEN blir det premieutdeling og servering av grillet selkjøtt – og i år også noe for dem som ikke er kjøttetere ,-) I tillegg til premier i konkurranseklassene blir det loddtrekning om premier blant alle som deltar på padleaktivitetene. Drikke medbringes eller kan kjøpes på stedet med kontanter eller Vipps. Alle er velkommen på festen – deltakerne, dugnadshjelperne og de som dessverre måtte på jobb men heldigvis har fri på kvelden. 

REGLER: Alle deltagere må ha våttkort eller realkompetanse i egen- og kameratredning, og skrive under på en ansvarserklæring. Havkajakker: vest og spruttrekk er påkrevet, kajakken skal ha to skott og nødvendig utstyr for selvberging.

Endringer i programmet kan forekomme. For oppdatert program, følg med her.

Påmeldingvia denne linken

TØR drives på dugnad – og da er vi avhengig av hjelp alt fra turledelse til kjøring, registrering, tidtaking, lage salater, bake kaker, pynting “lokalet”, koke kaffe, ta i mot padlerne osv. Det er kjempegøy å være med! Ja, jeg vil bidra med –  klikk på lenken og fyll ut.

Vi oppfordrer alle til å delta, uavhengig av nivå. Deltakere i turklassene – fest gjerne flagg på kajakkene. Dette blir superstas! Velkommen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: