Ferskingturen til Sommarøy – turrapport

Ferskingturen til Sommarøy – turrapport

medHåka.jpg

Av Anne G. Hanssen (alle bilder Steinar Johansen)

Fredag 14. juni møttes tre turledere og tre deltakere ved klubbnaustene i Sjølundfjæra før vi kjørte i retning Sommarøy. Bilene ble parkert like før broa, kajakker ble pakket og i strålende kveldssol padlet vi mot første camp på stranden på nord-øst siden av Sommarøya.

Lørdags morgen bestemte vi oss for å pakke ned leiren slik at vi kunne være fleksibel på distanser og dagsplan. I sydenstemning fortsatte vi padlingen i rolig tempo langs østsiden av Sommarøy og videre rundt Hillesøy. Vi fikk kjenne litt på å padle på yttersia og hadde flott sikt helt til Senja.

BILDE 2BILDE 3BILDE 4

Vi la inn et lunsj stopp på sørvestsiden av Hillesøy og videre plan ble lagt opp med Edøya som mål for neste camp. Det skyet over, men vi hadde gode forhold på kryssingen over til Edøya og Skarvhalsen på nordvestsiden. Vi satt opp camp for kvelden og tente grillen – og satte oss for å nyte utsikten mot storhavet og Senja.

This slideshow requires JavaScript.

Søndag våknet vi til fuglesang og lettere skydekke. Søndagsdistansen gikk mot lille Sommarøy hvor vi hadde et lite stopp for lunsj, før vi padlet under brua og tilbake til start.BILDE 10BILDE 11

For en blodfersking ble dette absolutt en optimal opplevelse.

Tusen takk til gode og trygge turledere og til turfølget for en fantastisk tur!

FERSKINGETUR.PNG

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: