Turrapport fra fellesturen Perlerekka – Sandøya til Bellvika – som ble til..

Turrapport fra fellesturen Perlerekka – Sandøya til Bellvika – som ble til..

Av Tad Gladczenko

Fellesturen (21. – 23- august) startet med vurdering om vi måtte velge plan B, altså ikke ta fergen til Sandøya. Etter en kort diskusjon med viktig faglig innsikt fra to meteorologer, Anita og Gunnar, var det lett å ta valget, det ble plan B. Det var lite stemning for å prøve å padle i 8+ m/s motvind hele lørdag. Fergen dro til Sandøya uten oss.

Vi padlet, i tilnærmet stille forhold, ut Kaldfjorden. Målet var Kvalvika med sine flotte strender. En teknisk pause på Laukvika (nok en flott strand) var en mulighet for Bjørn Tore å samle litt ved. Det var i hvert fall noen kvister på samtlige kajakker når vi forlot stranda. Snart møtte vi en solopadler som saknet farten og endret kurset når han så gruppen. Det var sistemannen, Harald, som padlet nordfra for å være med på tur.

Vi kom frem til Likvika strender i løpet av ganske kort tid. Kajakkene ble flyttet til øverste del av stranden veldig raskt og effektivt med bare stroppene og laginnsats. Her var det bare å velge teltplass. Alle med utsikt og mykt underlag. Bål bygging begynte nesten med en gang, og før alle var ferdige med å sette opp telt og få av seg tørrdrakt var det flammer å se fra bålet. Så var det bare å samle seg rundt bålet, lage mat, å nyte livet.

De som sov lett merket regnet som startet i løpet av natta. Først litt lett regn, litt vind, litt mer av vær. Det var det været som skulle komme inn og gjorde at vi valgte plan B. Det var godt å vite at vi ikke hadde 2.5 mil i motvind, men istedenfor kunne utforske øyene i området.

Etter en rolig morgen padlet vi av gårde i retning Gåsvær. Turen er ikke lang, men var gjort ekstra spennende med to tidevanns strøm krysninger. Vi tok en lengre pause på Gåsvær og besøkte kirkegården. Det er mange historier og tragedier som skjuler seg bak kirkegård steinene der.

Etter en del samtaler og historier, og en vurdering av forholdene mot Musvær dro vi videre. Kryssing til Musvær tok litt tid men forholdene var veldig greie. Det ble noen kurs endringer underveis, men tatt i betraktning at det er et stykke, ble det knapt merket. GPS traseen viser at det kunne ha vært en mer direkte rute, men så ville det ha vært mindre padling. Vi tok en lengre lunsjpause på Musvær, glade for at regnværet holdt seg for det meste unna. Meteorologene fulgte med værradar og ga oss ett meget nøyaktig estimering av når regnværet skulle komme. Vi hadde god tid å padle til Sandvika og muligens ta noen sightseeing turer i tillegg.

På vei fra Musvær fikk vi litt regnbyger, det var flere som tok ut sine sydvester. Det ble en sidetur for å hilse på geitene som klamret seg fast på et skjer som de hadde gått til i fjæra. Halvparten padlet til Rekvika mens resten padlet direkte til Sandvika. Rekvika hadde en del ved. Det var imponerende last som endte opp på kajakkene tilbake til Sandvika. Undertegnede lærte at det er mulig å transportere mye på en kajakk, neste gang skal jeg prøve det og.

Det ble en til dels våt tur over til Sandvika. Men scoutene på Sandvika hadde allerede satt i gang med å sette opp gapahuk. Det var to flotte gapahuker som holdt de fleste av oss tørre utover kvelden. Bålet brente lenge. De aller fleste var nok skeptiske om at det var mulig å få fyr på de stokkene som ble slept inn. Men Bjørn Tore hadde en plan, og den var god! Kvelden ble avsluttet med matlaging, bålkos, og prat. Flott avslutting på flott padle dag.

Søndag gikk turen tilbake til Bellvika. Først en kort stop på Vågsøya, på Kjærlighetstranda. Derfra gikk det to ruter til Bellvika, en direkte langs østsiden av fjorden og en litt mindre direkte via Røsnes.

Tusen takk for turen i trivelig selskap og nye bekjentskaper: Anita, Aslak, Bjørn, Bjørn Tore, Baard, Christine, Gunnar, Harald, Kjetil, Steinar, Unn, Vidar.

Hilsen Tad

Leave a Reply

%d bloggers like this: