Perlerekka – en turrapport

Perlerekka – en turrapport

Fredag d.13 august

Perlerekka turen startet i litt fuktig vær med ferge fredag ettermiddag, fra Bellvika til Mjølvik på Sandøya. Planen var å rekke fergen 17.10 men noen av deltakerne var så ivrige at det ble til en liten ekstra sightseeing-tur med ferge inkludert medbragt pizza fra Tromsø. Etter hvert var alle 19 padlere inklusive kajakker + diverse turutstyr lastet på ferga. Humøret var høyt og praten gikk ombord; dette kom til å bli tidenes fine helg!

Et par timer etterpå var ferga fremme på Sandøya og 19 kajakker måtte løftes av ferga og bæres bort til stranda et par hundrede meter borte, men med en gjeng bestående av bare spreke folk tok dette bare et par minutter. Innen lenge var alle kajakker ferdigpakket og etter en gjennomgang av planen for helgen fra turleder Kjetil og en kort introduktionsrunde startet etappen mot Lyngøy rett sørøst av Sandøya på omtrent 2 km.

Sjøen denne kveld var ganske så fin og rolig, noe som rett og slet ble for fristende for 2 ivrige padlere der tok seg en liten ekstra tur mot nordsiden av Sandøya. På Lyngøya begynte bål byggingen nesten med en gang, og innen alle teltene var satt opp var det flammer å se fra bålet på stranden. Kort etter var middag på gang rundt bålet og roen inntraff i leiren. Kvelden var rolig og fin og holdte seg tør – akkurat som forutsett av meteorolog Gunnar.

På tross av at planen for lørdagens etappe var på omtrent 25 km, ble HMS og brannfare selvfølgelig tatt på det dypeste alvor – noe som står i regi av klubben. Et par utrettelige folk ble sittende for å nyte synet av bålet til den tidlige morgen før dem la seg i posene dem og.

Lørdag d.14 august

Lørdagen startet veldig rolig i lettere grålige nyanser og med nesten ingen vinn. Vinnen var dog vurdert av Yr og Gunnar til å dreie til nordlig og ta seg litt opp utover lørdag ettermiddag.

Etter en koselig morgen med kokekaffe og en litt tidlig frokost i lag, startet turen i samlet flokk mot de små vakre urørte øyer som var dagens mål; selveste Perlerekka. Temperaturen ble beskrevet som «en fin arbeidstemperatur» på rundt 10-11°C denne fine lørdag; perfekt for den planlagte etappe J Det ble først et lite stopp på Risøya for å strekke på beinene og ta seg en liten matbit, før turen fortsatte turen videre mot Store Lyngøya for lunsj. Mengden av rekved på turen til Store Lyngøya ble dog for fristende for Bjørn Tore og innen vi hadde sett os om hadde de fleste fått lastet rekved på toppen av kajakken. Et veldig vakkert syn; spesielt ifølge han Bjørn Tore!

Lunsjen på Store Lyngøya bød på alt fra Drytech Bacalao, brødskive med kaviar og majones til brødskiva med røkt laks. Etter en liten energipåfylling var flokken klare for å fortsette turen videre sørover mot enda en perle i perlerekka; skjæret Musvær. På veien hit var vi så heldige å få følge av flere svært nysgjerrige seler – en veldig kul opplevelse! Områdene rundt Musvær og mellom de små øyene byr på veldig grunt og vakkert vann og flere utrolig fine sandstranda. En tur hit anbefales absolutt for de som enda ikke har vært her J

Planen var egentlig å padle til Sandvika/Rekvika på nordsiden av Vengsøya for nattens overnatting, men grunnet vinnen som var meldt til å bli mere nordlig/nordøstlig og ta seg opp senere på kvelden og over natten ble lokasjonen for nattens overnatting endret til Kvalneset ved Laukvika. Dette ville legge et par kilometer ekstra til dagens etappe, men alle var enige om at dette var lurest for a slippe a padle lengre end høyst nødvendig søndag, i muligens enda mere vinn end det som var meldt. Og med et par obligatoriske Bamsemums imellom dragene var et par ekstra kilometer ingenting for denne spreke gjeng!

På veien mot nattens teltplass tok vi turen innom skjæret Kjærlighetsstranda på Vågsøya, hvor flere av deltakerne fikk logget enda et skjær til årets konkurranse. Etter enda en Bamsemums gikk turen rett over sundet mot nattens teltplass. Alle virket å være kjempefornøyde med turledernes beslutning da Kvalneset viste seg å være litt av en perle; og her var det altså bare å velge seg en teltplass på den svære myke gressletten! Enda mer fornøyde var flokken når totalantallet plutselig lød på 21 padlere isteden for 19. To spreke jenter hadde tatt seg turen og padlet os i møte for a bruke kveldens fine timer i lag med os. Veldig koselig! J

Al den fine rekved som var samlet kom til nytte og plutselig var et utrolig vakkert bål på plass. Ulike typer blåskjell ble tilberedt og tilbudt de som ville smake, og ulike typer middag var på gang kort etterpå. 

Stemningen for kvelden var lagt og humøret var i topp tross dagens lengre etappe på totalt 28,7 km (ifølge Unn sin GPS) med en total snittfart på 5.5 km/timen. Dette understøtter vel at Bamsemums må være den ideelle energipåfyllingen for padlefolk?

Akkurat når det virket som om kvelden ikke kunne bli finere, var det plutselig den fineste blå himmel og en vakker solnedgang var på ferd i horisonten. En nydelig slutt på en nydelig dag J

Kvelden så ikke ut til å ta slutt med dette og praten fortsatte i takt med vi rykket tettere rundt bålet. Det danske ordet for dette ville have vært; HYGGE.

Ingen hadde tenkt å overgi seg til posen tidlig denne kvelden, men noen var dog litt mere slitne end andre og tok seg muligheten for en liten powernap rundt bålet mens hyggen fortsatte. Hva er det man sier? En god soldat sover når muligheten byr seg. Taktikken så ut til å være svært effektiv og en drøy time senere var antallet rundt bålet igjen fulltallig og soldaten klar for et par timer til i tjeneste. En rolig start var planlagt søndag; noe som ble utnyttet til å la de sene nattetimer skifte til tidlige morgentimer før teltene ble lukket igjen og de siste la seg i soveposene.

Søndag d.15 august

Etter hvert var alle kommet seg opp av soveposen til kaffe og frokost i lag. En bra lag-innsats av Bjørn Tore og Espen sikret Ingrid et ferdigkokt og pillet egg.  Kanskje eggekast kunne bli en aktivitet på senere turer? Akkurat som meldt hadde vinnen tatt seg opp gjennom natten, og alle virket til at være fornøyde med turledernes beslutning på gårsdagen om å redusere søndagens padletur med et par kilometer. Etter frokosten ble campen tatt ned og kajakkene pakket. Avgangen var avtalt til kl.12.30, noe som var vanskelig å treffe med en så effektiv og rask gjeng. Det ble derfor et par minutters ventetid før sjarmøretappen tilbake inn mot Bellvika begynte. Særdeles viktig å overhole avtalte tidspunkter!

Etappen tilbake til startpunktet gikk langs land i hele veien inn og virker å være ganske skjermet for vinnen. Plutselig var vi tilbake i Bellvika, og liten fellessamling og oppsummering av den fine helgen konkluderte med at alle virket å være kjempefornøyde med helgen – og ikke minst kjempefornøyde med turledelsen. Plutselig var alle kajakkene og folkene borte og naturen overlatt til seg selv igjen.

For en fin og moro helg! Her etterpå sitter jeg igjen med en følelse av å være utrolig takknemlig for å få dele så vakre stunder i lag med utrolig trivelige folk. Takk for mange fine miner og takk for å skape et så inkluderende miljø i Tromsø Havpadleklubb med plass til alle; selv ho danske jenten J

Gleder meg til neste tur!

(Bilder vennligst lånt av Unn, Vivian, Harald og Gunnar)

Leave a Reply

%d bloggers like this: