Indrefileten av Yttersia –  lørdag 15 til søndag 23 juli 2023

Indrefileten av Yttersia –  lørdag 15 til søndag 23 juli 2023

På årets andre sommertur legger vi opp til å padle indrefileten av Yttersia. Det vil bli gode muligheter for midnattssol mot en helt renvaska horisont, skravling rundt bålet, mat, spektakulære natur- og landskapsopplevelser. Vi legger opp til 9 turdager (8 overnattinger) i et område som har alt en havpadler kan ønske seg. 

Antall deltakere: maks 12 deltakere + 4 turledere. Turen er forbeholdt medlemmer av THPK.

Krav til deltakerne

Turen går i et eksponert område og er vurdert å være en moderat/vanskelig tur. Det kreves derfor at deltakerne kan håndtere vind/sjø etter disse kriteriene, og har erfaring fra lignende turer. Ta kontakt med turlederne om du lurer på noe, inkludert om dette er en tur for deg.

Turledere: Unn Sørum (mobil: 916 33 850), Magne Lund (mobil: 48215266) og Ingrid Berthinussen (mobil: 48289545), Johannes Olesen 41087478,Torill Utheim

Påmelding stengt

Offentlig deltakerliste – se hvem andre som skal være med, eller finn noen med ledig plass i bilen.

Lørdag 15 juli kl 10:00: Klar til avreise fra naustene i retning Dåfjorden.

Utfart fra Dåfjorden med baugen vendt mot nord. Vi passerer Dåvøya, undersøker kultur og natur på den hellige øya (Helgøya), før vi inntar Flatvær – det ultimate padleparadiset i nord – med 360 graders utsikt! Når det passer seg slik, vender vi baugen mot sørvest på jakt etter naturopplevelser på steder som Store og Lille Måsvær, Grøtøya, Hushattøya, Breivika, Sørfugløya og Sandøya. Måsan vet hvor langt vi kommer, da det vil avhenge av vær og vind, om gruppa har lyst på landligge og utforsking av et område en dag ekstra, været og ellers hvor vi som gruppe bestemmer oss for å legge padleruta. Kanskje tar du med fiskeutstyr, mens andre har godt med poteter, gulrot, smør og annet snacks for et plutselig spleiselag om fisken skulle by på seg?

Mange av stedene vi kommer forbi er turmål i årets 10 på skjæret – sjekk område og turbeskrivelser her. Det kan også anbefales å besøke http://turliv.no/tromsturmal.html for å bli inspirert – der kan dere sjekke flere av stedene vi planlegger å besøke, hvor vi finner vann, hvor det er fine leirplasser, litt lokalhistorie mv.

Planleggingsmøte for de påmeldte: onsdag 12. juli kl 18:30 i Blånaustet. (det vil
også være mulig å være med på møtet via teams (link sendes på epost til
deltakerne). Her vil vi presentere en mer detaljert turplan, gjennomgå værmelding, tid og sted for utsett, pakkeliste, organisere med kjøring mv. Vi har gode erfaringer med å dele gjengen inn i kokkelag på 3-4 stykker. Deltakerne vil få mail med mer utfyllende informasjon.

NB! De som planlegger å leie klubbåter fra THPK anbefales å være raskt ute for å reservere.

TURRAPPORT

Leave a Reply

%d bloggers like this: