SKVULPHELG 2023. EN FANTASTISK HELG!

SKVULPHELG 2023. EN FANTASTISK HELG!

Tur rapport: Skvulp-helg 2023:

60 glade havpadlere og 13 turledere deltok på den 6. Skvulp-samlingen.  Det var for fjerde gang at samlingen ble avviklet i Steinsvika på Sommarøy. Dette er et helt unikt sted hva gjelder fasiliteter i camp og ellers av unike padlemuligheter. I tillegg til å ha en flott plass å samle seg sponset Tromsø Havpadleklubbe leie av badstua, ved og grillkull slik at varmen og bålkos var sikret uansett hva slags vær vi skulle få. Heldigvis var været igjen upåklagelig.  Ikke sol, men fredfullt sommergråvær med kun regn om natten.

Programmet var ikke ulikt tidligere år. Fredag kveld var det fritt frem for å ta seg en padletur i privat regi, ellers rigging av camp, felles grilling og bålkos. Lørdag og søndag ble innledet med morgen-yoga.  Deretter ble det inndeling i grupper med fokus på ulike ting. I år kunne deltakerne velge mellom egenredning og kameratredning, rulletrening, padleteknikker med euroåre og grønlandsåre, og kystlek.

Kystlek, bedre kjent som coasteering, er en øvelse som handler om å bevege seg langs fjæra og i havet uten kajakk med tørrdrakt, flytevest, hjelm og hansker. Dette er en del av livredningskurset som Padleforbundet fronter. Knut Kjelsås fra Norges Padleforbund (NPF) lærte deltagere om hvor utfordrende det kan bli å bevege seg i vannet, og komme inn og ut av havet med tørrdrakt og flytevest på.  Deltagere var også fornøyd med de andre aktiviteter. Flere kom ett steg videre med rull, padleteknikk og redninger.

Lørdags kveld hadde vi to workshops. Begge var meget lærerike. Knut Kjelsås underviste i navigasjon med kart og kompass. Jan-Oddvar Rasmussen hadde pakking av kajakk.  Det var også Quiz som handlet om kart og kompass. Det var tydelig hvem som hadde deltatt på kart og kompass workshop! Quiz gevinst ble sponset av Alfa Fritid og Tromsø Havpadleklubb. Felles grilling, bålkos og badstu med bading gav god stemning lørdags kveld. 

Søndagen kunne man velge mellom lett tur (Sommarøy og Lille Sommarøya) og moderat tur (Hillesøya Rundt) i tillegg til teknikkøvelser. Samlingen ble avrundet tidlig søndags ettermiddag. Vi takker for mange gode tilbakemeldinger og vi håper at alle fortsetter å trene litt for å utvikle seg videre.

 Ekstra stor takk til Rune Jørgensen som i alle år har vært hoveddrivkraften bak Skvulp. Stor takk til Åse Strømmesen fra Skarven Idrettslag. Åse hadde styring og kontroll på alt av fasiliteter og det som ellers måtte by seg av utfordringer underveis. Takk også til alle turlederne som brukte fritiden til å sikre at Skvulp-helgen ble vellykket. Takk til Padleforbundet som stilte med en representant. Dere er hjertelig velkommen tilbake! 

Leave a Reply

%d bloggers like this: