Turrapport Senja 2-4. juni 2023

Turrapport Senja 2-4. juni 2023

Plan A var å padle Selfjorden- Steinavær, men som kjent er det lurt å velge tur etter å ha vurdert både vær, vind og strømforhold på destinasjonen. Det hadde turlederne for helgeturen til Senja 2-4. juni gjort, så dermed var det 12 glade padlere som tok fergen over fra Sommerøy til Senja med plan B i sikte, nemlig Bergsfjorden.

Vi padlet ut fra Skaland fredag kveld og for oss som ikke er blitt helt vant til kritthvite sandstrender var gleden stor når vi landet på Store Bergsøy. En nydelig strand som er en godt tilrettelagt med overnattingsplass for mange telt og flotte fasiliteter som stort bålsted og utedo. Tarp og bålferdigheter kom godt med da værgudene bød på litt småregn gjennom kvelden og natta. Nora hadde bursdag og hadde med deilig kake!

Lørdag drøftet vi turplan i fellesskap og fikk en svært variert og spennende tur på 24 km. Vi padlet mellom idylliske småøyer og såg både selfamilier, ørn og oter. Videre gikk turen utover og bød på bølgelek før beinstrekk på Kjøpmannsøya. Videre fikk vi dønninger ut mot Trælen. Noen gikk i land for å utforske gruven og resten padlet videre til Bøvær, med bølger i hekken. For en litt frossen paddler var det ekstra stas med Kråkeslottfestival og det smakte godt med kake og drikke i kafeen før vi padlet tilbake til camp.

Fornøyde padlere ordnet middag og vi delte av de ulike godsakene som var medbrakt. Aslak hadde et veldig lærerikt førstehjelpskurs med fokus på uhell/ulykker for padlere. Nora hadde tidligere på dagen vært uheldig og fikk guiding og behandling av sitt brannsår. Knut-Magne stilte også opp som pasient men bare «for show».

Søndag øvde vi på ruteplanlegging og navigering før retur til Skaland

Og for oss som er opptatt av «Ti på skjæret» sanking kunne vi registrere «Pearl beach» på Lille Færøyan. Ekstra eksotisk var det å sitte som en dronning/konge på skjelettet til en hval (første nakkevirvel i følge de som kan hvalanatomi) .

Tusen takk for turen!

Sophie Leenderts

Leave a Reply

%d bloggers like this: