Klubbturene 2016

Tromsø havpadleklubb har et antall mer eller mindre faste turer hvert år. Turene er åpne for alle medlemmer. Alle turene er satt opp med kontaktpersoner/turledere, og vi setter en vanskelighetsgrad, så du kan gjøre deg opp en formening om hvor vanskelige de er. Se nederst på siden for mer info om dette.

Alle turene blir annonsert på forsida, og har forhåndspåmelding. Vi setter også opp turene som arrangementer på Facebook, se https://www.facebook.com/groups/2291568042/

Turprogrammet for 2016:

Dato Turmål Turledere Vanskelighetsgrad
20-21 februar Møljetur, Jøvika Jan Thomas Schwenke Vanskelig
23-24 april Gåsvær og omegn Alf Furu Moderat
13-17 mai Pinsetur, Hersøya og omegn Anne Fyhn / Harald Albrigtsen Moderat
11. juni Tromsøya rundt Harald Bohne/Bent Svinnung Moderat
25-26 juni Breivika, Rebbenesøya Bernt Bye / Bent Svinnung Moderat
9-17 juli Sommerturen Helgeland Gunnar Noer Moderat
19-21. august Tåfjordblotet Bernt Bye / P.O.Aslaksen Moderat
8-9 oktober Fårikåltur til Gammen Anne Fyhn, Harald Albrigtsen, Bent Svinnung Vanskelig
 November Hei til kvalen, Vengsøya  Lorntzen, Noer, Larsen, Johansen  Moderat / Vanskelig

Hvordan tolker du vanskelighetsgraden?

På de lette turene forutsetter vi greit vær og noenlunde skjermet farvann. Disse turene er tilpasset folk som er ferske i kajakken, men du bør likevel ha litt grunnlag i form av noen turer på sundet for å bli med på disse.

De moderat vanskelige turene er litt lengre, med etapper på ca. 10km mellom pausene og dagsetapper på 15-25km. Her padler vi i litt mer eksponert farvann. Det går med litt høyere tempo, typisk 6-7km/t marsfart. Disse turene har som regel en overnatting eller to. Du må med andre ord ha utstyret som trengs, og være istand til å pakke kajakken. Vi planlegger med vind opp til laber bris, og tåler en uforutsett liten kuling.

De vanskelige turene er gjerne lengre, og går i eksponert farvann i tider på året da du må forvente at været kan skifte fort. Det er ikke uvanlig at man padler i stiv kuling over korte strekninger. Vinterturene blir gjerne satt i denne kategorien.

Styret

IMGP8599-2

One Response

  1. […] Klubbturene 2016 […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: