Tromsøya rundt 2015

Tromsøya rundt er det nærmeste THPK kommer en konkurranse, og som navnet sier så gjelder det å komme seg rundt øya. Dette er en tur på 24km, og den tas i ett langt drag med tildels fullt øs hele veien. Tidene varierer fra drøyt to timer til mer enn fem, litt avhengig av ambisjonsnivået. Med en tid på tre timer så må du ha en snittfart på respektable 8km/t. Vi padler i to hovedklasser; Konkurransepadlerne tar det på tid, mens turklassen ikke skal gjøre det. De gjør det likevel, men det skal liksom ikke være så seriøst. I tillegg har vi en liten doblingklasse, og så skiller vi på kvinnfolk og mannfolk.

2015-utgaven ble en usedvanlig tøff runde, med kuling og kjølig vær. Likevel var det 18 til start, og det fleste fullførte både løpet og festen etterpå. Børge Kvaal tok turen for 23. gang!

THPK-TOR-2674

Foto: Bjørn Tore Sørensen

Det blåste en god sørvest liten kuling, vinden varierte fra 10 til 13 sekundmeter på Langnes hele tida mens løpet sto på, og temperaturen lå på rundt 6 grader. Arrangørskomiteen vurderte seriøst å kansellere, men ettersom folk kom til om morgenen, så så vi at det var helt uaktuelt. Vi hadde to følgebåter, og stort sett svært erfarne folk i løypa, så løpet gikk som planlagt. Jevnt over tok det en time lenger enn normalt å komme seg rundt de 24 kilometerne rundt øya. Chipo Tendeland og Fredrik Ness fra Stokmarknes mestret forholdene best med sin surfski dobling, sjøl om det røynet godt på på slutten. Bernt Bye var best i herreklassen, med Harald Bohne på en sterk andreplass. Hele feltet var godt strukket, og av alle 18 startende, inkludert to doblinger, så kom 15 i mål. Tre hadde fornuft nok til å bryte mens de fortsatt hadde kontroll. De siste kom inn etter 5 timer og 35 minutters blodslit med motvind ned hele sida av Tromsøsundet, men absolutt ingen sure miner. Alt i alt et bra arrangement og knallsterk innsats fra alle deltagende.

Det ble også skrevet en artikkel: Børge (64) har padlet Tromsøya rundt 23 år på rad _ Nordlys.

Resultatlistene, og husk at det var grisete forhold, lite straum og mye motvind i år:

TØR15_Damer

TØR15_Herrer

TØR15_Dobling

TØR15_Tur

%d bloggers like this: