Om kajakkene våre

Klubben har flere typer kajakker av varierende type og størrelse, inkludert barnekajakker og en dobling. Alle er forholdsvis stabile plastkajakker. Generelt så bør du velge kajakk etter kroppvekten, men det er også viktig å velge en som du sitter godt i. inukshuk-kayak

Boreal Design Inukshuk er en stor og stabil kajakk med god rorløsning. Denne passer for voksne med vekt på 70 til 100 kg. Til plastkajakk å være, så er dette en ganske rask kajakk. Lengde: 5,18m, bredde: 59,6cm.

 muktuk-kayak

Boreal Design Muktuk er en mindre båt i samme serien, og er egnet for folk med kroppsvekt på fra 40 til 85kg, dette er med andre ord en god jentebåt. Også denne har god rorløsning, og den er som storebror Inukshuk en stabil og en god sjøbåt. Lengde: 4,88m, bredde: 60,3cm.

scorpioLV_tsP&H P&H Scorpio LV (lav volum) er en moderne plastbåt som også passer for jentene. Den har forholdsvis lite volum, og kan være trang fremme for folk med store føtter. Den har gode seter. Alle de tre Scorioene våre har ror, og i tillegg har en av båtene senkekjøl. Båten passer fint til litt mer teknisk paddling. Lengde: 5,09m, bredde: 54cm.

scorpioMV_mk2_tsVi har også en P&H Scorpio MV (mellomvolum) som er litt større, men ellers samme båt og med samme sete som LV Scorpioene. Denne ble innkjøpt i 2016, og har en bedre senkekjøl en LV Scorpioene. Scorpioene er generelt av høy kvalitet, og båtene egner seg godt for turer på yttersida. Denne passer for folk av med kroppsvekt 65 til 125 kg. Lengde: 525 cm. Bredde: 58 cm.

newAtlanticPhotoNorth shore Atlantic RM er en Britstyle plastkajakk av medium størrelse og med vanlig senkekjøl. Denne passer for mellomstore padlere. Kajakken ble valgt på grunn av god egenskaper på sjøen og bra respons i forhold til kanting. Den har moderat spring, og svinger lett, samtidig som at den er rask nok til å brukes på turer på yttersida. Lengde: 515 cm. Bredde 55 cm.

Skjermbilde.PNG

NDK Romany Surf RM er en forholdsvis leken plastbåt med egenskaper for surf og rulling. Forøvrig har den ganske flat bunn og er stabil og god og padle. Kajakken passer for folk av middels størrelse. Lengde 489 cm. Bredde 54 cm.

SortiveOventifraSportiveNDK Romany Sportive RM er litt mindre enn Romany Classic. Stødig, men lett manøvrerbar og leken. Passer både til rockhopping og tur. Kajakken passer best for for folk i størrelse S og M. Lengde 475 cm. Bredde 53 cm.

Marlin-havkajakk-plast

Prijon Marlin er en bred og stabil båt, og passer for folk på 65-90 kg. . Lengde: 5,18m, bredde: 58cm

seayak_500_lv_2011

Prijon Seayak 500 LV er lillebroren til Marlin. Den har litt mindre volum, og passer for folk med vekt på 50-80kg. Lengde: 5.0m, bredde: 56cm

Prijon Viperbarne og ungdomskajakk. Junior er spesielt tilpasset barn og ungdommer mellom 30 og 60kg og høyde på maks 165 cm. Setet er mindre og cockpiten er smalere, noe som gir en optimal sittestilling for mindre padlere, også på lengre turer.

Delphin 150 og 155: Leken, lettmanøvrert og superstabil kajakk. Passer både nybegynnere og erfarne padlere. Fin til dagsturer og teknikktrening/lek. Senkekjøl. 155 har dagluke bak cockpit, det har ikke 150. 150 passar til små/medium padlere. 40-90 kg.155 passer til medium og oppover. 65-115 kg.

Skjermbilde

Necky Looksha Tandem – er en bruksvennlig to-manns kajakk som passer for de fleste. Dette er en stabil tur- og havkajakk. Den er pålitelig og trygg under de fleste forhold. Det brede skroget gir god stabilitet og stor trygghet for begge personene om bord. Lengde 5,5 m, bredde 76,2 cm, 41,7 kg.

Tap og/eller skade av klubbkajakker

Kajakkene er utsatt for slitasje, og slitedeler vil før eller siden ryke ved normal bruk. For å holde kajakkene i god stand, er det viktig at du gir melding dersom du finner feil eller mangler.

Send i såfall e-post til post.tromsohavpadleklubb@gmail.com med kajakknummer og en kort beskrivelse av skaden. Legg gjerne gjerne ved bilde. Det er også greit om du sier litt om hvordan skaden oppsto.

Merk defekt kajakk med “DEFEKT”-merkelapp. Denne finner du på tavla til høyre for reservasjonskalenderen i klubbnaustet.

God padletur!

%d bloggers like this: