Røssholmen tur 26-29 mai 2022

TURBESKRIVELSE RØSSHOLMEN-OMRÅDET

TORSDAG 26.MAI TIL SØNDAG 29.MAI 2022

Tromsø Havpadleklubb inviterer medlemmer til tur til Røssholmen og øyene rundt. Vi har god tid så vi kan anløpe både Håja, Bjørnøya og Sessøya i løpet av dagene.

ENDELIG TURPLAN: KOMMER

Forslag til gjennomføring:

Torsdag:

Vi satser på avreise en gang på formiddagen. Legger ut fra Rekvik. Vi padler via oterneset på Sessøya, ut til nordstranda på Røssholmen. Ca 10km padling. Det er gode teltplasser i området.

Fredag

Padling sørover via Vadholmen mot Håja. Mange holmer og skjær som kan være spennende i området. Vi overnatter på nordøstsida av øya. Vi kan padle rundt på yttersida av Håja hvis været tillater det. Også mulighet for topptur.

Lørdag

Padling via Hersøy og Bjørnøy med ilandstigning. Etter hvert videre til Oterneset på Sessøya hvor vi satser på overnatting.

Søndag

Retur tilbake til Rekvik.

Hele turen er på ca 35 km, litt avhengig hvordan den legges opp.

I godvær er dette vårens vakreste eventyr, men turen går i eksponerte områder. Derfor kreves det at deltakerne har padleerfaring fra lignende turer tidligere. Dette er ingen tur for nybegynnere.

Vi vurderer værmelding når helga nærmer seg om turen kan gjennomføres som planlagt, eller om vi i stedet prøver å gjennomføre tur i et annet, mindre eksponert område.

Spørsmål kan rettes til en av turlederne:

Magne Lund, tlf 48215266

Trond Lorntzsen, tlf. 99042716

Unn Sørum, tlf. 91633850

påmelding her

Offentlig deltagerliste her

%d bloggers like this: