Tåfjordblotet

eb_lc3b8rdagskvelden

Siste helga i august avholdes hvert år det tradisjonsrike Tåfjordblotet på Tussøya. Da tar vi et høvelig farvel med sommeren som var eller ikke var – og i henhold til tradisjonen serveres det helstekt lam til alle (tidligere grillet på rustat armeringsjern). Blotet er en tradisjon helt fra 1983 da klubben ble opprettet. Flere av grynderne var klatrere med fartstid fra klatreklubbens høstblot i Goverdalen og THPK-blotet var kystkopien av dette.

Bakgrunnen for valget av Tåfjorden som åsted for blotet er at det her var masse ved og kavvel tidlig på 80-tallet – dette var plassen for god whisky og fritt for motorbåta.

Tåfjorden er den nordre fjorden på vestsida av Tussøya, og fra Sommarøy er det en 7 km forholdsvis enkel padletur (væravhengig). I starten pleide de å ligger på stranda til høyre når du padler inn – aldri i Lille Tåfjorden. Dette har imidlertid endret seg med årene. De siste 10 årene (sirkustall) har vi vært på stranda i Lille Tåfjord, da den er lunere, det ikke er noen hytte der og det pleier være greit med ved. Blotet har også vært avholdt på Gammen noen år (ca. 2006-2008), hvorfor det havnet dit og så ble flyttet tilbake vet det sittende styret ikke (enda). I 2018 ble det på grunn av sterk vind lagt til Otervika.

Det legges ut arrangement med påmelding og felles avgang for de som ønsker det. Blotet

%d bloggers like this: