Aktiviteter

Tromsø havpadleklubb har et antall mer eller mindre faste turer og arrangementer hvert år.  Alle aktivitetene er satt opp med kontaktpersoner/turledere, og vi setter en vanskelighetsgrad, slik at du kan gjøre deg opp en formening om hvor vanskelige de er. Se nederst på siden for mer info om vanskelighetsgrad.

Eksempler på aktiviteter
Vi arrangerer hvert år turer på yttersia med en eller flere overnattinger. På Mandagsskjæret padles det til årets turmål for Ti på skjæret – i Tromsø. Hver torsdag fra april og til ut på høsten, har vi turer ut fra naustene og ut i sundet mellom Tromsøya og Kvaløya. Særlig Grindøya og Håkøya er vanlige turmål for disse turene, men det padles også til Hamna og Lille Grindøya. I tillegg arrangeres workshops, konkurransen Tromsøya rundt og medlemsmøter med ulike tema. I vinterhalvåret er det også muligheter for bassengtrening. Les mer om klubbens aktivteter her.

Alle aktivitetene blir annonsert på forsida. WS og overnattingsturene har forhåndspåmelding. Vi setter også opp turene som arrangementer på Facebook siden vår. Terminlistent for 2018 finner du her: Aktiviteter 2018

Hvordan tolker du vanskelighetsgraden?

På de lette turene forutsetter vi greit vær og noenlunde skjermet farvann. Disse turene er tilpasset folk som er ferske i kajakken, men du bør likevel ha litt grunnlag i form av noen turer på sundet for å bli med på disse.

De moderat vanskelige turene er litt lengre, med etapper opp mot ca. 10km mellom pausene og dagsetapper på 15-25 km. Her padler vi i litt mer eksponert farvann. Det går med litt høyere tempo, typisk 6-7 km/t marsfart. Disse turene har som regel en overnatting eller to. Du må med andre ord ha utstyret som trengs, og være istand til å pakke kajakken. Vi planlegger med vind opp til laber bris, og tåler en uforutsett liten kuling.

De vanskelige turene er gjerne lengre, og går i eksponert farvann i tider på året da du må forvente at været kan skifte fort. Det er ikke uvanlig at man padler i stiv kuling over korte strekninger. Vinterturene blir gjerne satt i denne kategorien.IMGP3794

Leave a Reply

%d bloggers like this: