Historisk padletur til Ryøya

28-30 mai. 

Lyst å bli med på en kortreist helgetur med overnattinger i telt? Det blir høy bålfaktor, litt historie og utforsking av Ryøya. Turen vil passe for alle. Vi vil telte på Ryøya. 

Det er mulig å velge mellom 2 forskjellige padledistanser 

  • kort padletur – fra Larseng, Kvaløya (5 km)
  • lengre padletur – fra Sjølundfjæra (17 km)

Turen medfører ingen padling i eksponerte områder. Vi vil tilpasse padlingen slik at vi har medstrøm begge veier fra naustet, og der vi krysser Rystraumen mens det er relativt stille. 

På lørdagen blir det historisk omvisning på øya. Vi har lykkes å få Ingrid Sommerset (arkeolog) og Svein Mathisen (tidligere moskusrøkter på Ryøya) til å være våre guider. De som vil kan også teste å padle i strømmen.     

Oppmøte i naustet fredag 28 mai kl 16, og padleklar fra naustet kl 17 (ca 1,5 time etter høyvann kl 15.24). Beregner ca 4 t på turen (med pause), vil vi ankomme Ryøya ca kl 21. Kort-padletur gjengen hekter seg på den siste delen mot Ryøya. Fra losen: I Rystraumen vender strømmen ved spring ca 25 minutter før høy og lavvann. Det er fjære 21.33 – og da vil vi krysse når det er lite strøm. Retur søndag etter frokost (det er lavvann 10.51). 

Noen dager før turen tar vi en kjapp gjennomgang av turplan, forventet vær, samt inndeling i kokkelag. 

Turledere er Bjørn-Tore Sørensen (41508046), Unn Sørum (91633850)

Påmelding: https://forms.gle/ARRNPE2kfVeuHLHGA

Liste med påmeldte til turen: https://docs.google.com/spreadsheets/d/14OQazVYydVQ8a9CE-0ryABTnXEvggGYmeMJZDxrY4RY/edit#gid=0

Turplan: Kommer

Ta kontakt om du lurer på noe. 

Les med om Ryøya i Ti på skjæret tur

%d bloggers like this: