THPK sin lille værskole

IMGP7727_C

Vi er så heldige at vi har et par statsmeteorologer i klubben: Anita Ager-Wick og Gunnar Noer er ihuga kajakkpadlere som begge har lang fartstid på Værvarslinga i Tromsø. Her er en serie med populariserte foredrag som har vært holdt i forskjellige sammenhenger, og som nå er tilrettelagt for klubben:

YR.no er den offisielle sida til Meteorologisk institutt, og driftes av NRK. Sida fikk en ganske stor endring 1. desember i fjor. En del elementer ble tatt bort, og en del nyheter innført, generelt for å gjøre sida lettere å bruke for publikum. Den gamle sida ble ikke helt borte, men er nå flyttet til ny adresse: retro.yr.no. Her er Anita sitt grundige foredrag om de gamle yr-sidene (Bruk av YR til turplanlegging), som nå ligger på retro.yr.no 

Til slutt; Her er en artikkel som forklarer litt om vind og vindkast, og bakgrunnen for farevarslene på YR.

Man kan bruke mye tid på å grave seg ned i info, men det er ingenting som er så bra som lokal erfaring. Derfor er det lurt å bli med på fellesturer eller dra i lag med andre. Her i Tromsø er det faste turer på torsdagene, og flere lengre turer i løpet av sommeren, se forøvrig aktivitetskalenderen til klubben.

Noen gode værlenker:

%d bloggers like this: