THPK

Tromsø havpadleklubb har som eneste målsetting å drive med turpadling i Tromsø og omegn. Vi er en frittstående og uavhengig klubb med fokus på det enkle livet i nærheten til havet og naturen. Klubben ble startet i 1983 av en vennegjeng med felles interesse for havpadling og fjellturer, og siden den gang har vi vokst jevnt og trutt. Særlig de siste årene har det vært mye oppmerksomhet rundt havpadling som en sunn og positiv aktivitet, og det har gitt en kraftig vekst i klubben. Pr. 2014 er vi ca. 500 medlemmer.

Klubben har base i Sjølundfjæra som ligger rett sør for Langnesbakken på vestsida av Tromsøya. Her har vi tre naust, to for private kajakker, og ett hvor vi har utleiekajakker. Klubben arrangerer hvert år et antall turer som som regel har en eller flere overnattinger. I tillegg har vi regelmessige turer hver torsdag fra naustene og ut i sundet mellom Tromsøya og Kvaløya. Særlig Grindøya og Håkøya er vanlige turmål for disse turene.

THPK har rike turtradisjoner i padlelandet rundt Tromsø. Det er selvfølgelig mest aktivitet om sommeren, og det er da vi tar de lengste turene på yttersida. Om vinteren er det litt tøffere forhold, men tatt i betraktning at vi ligger på nesten 70 grader nord, så er det forbløffende gode forhold og mange som padler også da.

Kart_THPK-2