Velkommen til Tromsø havpadleklubb !

Vi skaper padleglede!

Tromsø havpadleklubb har som målsetting å drive med turpadling i Tromsø og omegn. Vi er en frittstående og uavhengig klubb med fokus på det enkle livet i nærheten til havet og naturen. Klubben ble startet i 1983 av en vennegjeng med felles interesse for havpadling og fjellturer, og siden den gang har vi vokst jevnt og trutt. Særlig de siste årene har det vært mye oppmerksomhet rundt havpadling som en sunn og positiv aktivitet, og det har gitt en kraftig vekst i klubben. I september 2017 passerte vi første gang 600 betalende medlemmer. Klubben ble i 2017 medlem av Norges Idrettsforbund gjennom Padleforbundet, og har klubbnummer KL19020264 i NIF og gruppenummer GR19020264360 i padling.

Klubben har base i Sjølundfjæra som ligger rett sør for Langnesbakken på vestsida av Tromsøya. Her har vi fire naust, tre for private kajakker, og ett hvor vi har utleiekajakker. Les mere om naustene og muligheter for å leie naustplass her.

Vi arrangerer hvert år et antall turer som som regel har en eller flere overnattinger. Vi har regelmessige turer hver torsdag kl 18:00 fra naustene og ut i sundet mellom Tromsøya og Kvaløya. Særlig Grindøya og Håkøya er vanlige turmål for disse turene. I tillegg arrangerer vi workshops, konkurransen Tromsøya rundt og medlemsmøter med ulike tema. I vinterhalvåret er det også muligheter for bassengtreningLes mer om klubbturer og arrangementer her.

THPK har rike turtradisjoner i padlelandet rundt Tromsø. Det er selvfølgelig mest aktivitet om sommeren, og det er da vi tar de lengste turene på yttersida. Om vinteren er det litt tøffere forhold, men tatt i betraktning at vi ligger på nesten 70 grader nord, så er det forbløffende gode forhold og mange som padler også da.

Kart_THPK-2
Tromsø havpadleklubb ligger fint plassert på vestsida av øya, i et område som er mye brukt av vannsportfolket, og hvor det er lite motorisert ferdsel forøvrig. Her er både brettseilerklubben, havpadleklubben og flere private naust med kajakker lokalisert på ett område. Vi trives her hvor vi har lett tilgang til fine turmål som Grindøya og Håkøya.
%d bloggers like this: