Bassengtrening – turplan

43007725_2253474077996706_8223452995501686784_n.jpg

Rulle- og kameratredning på Alfheim i 1983 Foto: Erling Brox

Om aktiviteten

Bassengtreningen er åpen for alle medlemmer og holdes i Tromsøbadet, torsdager kl. 20:00 – 21:30 i perioden oktober-april.  Vi disponerer halve bassenget sammen med TRULLE (studentene). Kajakker og utstyr som trengs ligger i bassenget. Bassenget er egnet for teknisk trening som rulla, sculling, sideveis forflytning og ulike typer redningsteknikker m.v.

Bassengtreningene er normalt ikke organiserte. Nybegynnere får hjelp/instruksjon ved å henvende seg til erfarne. Det er som regel ikke noe problem, da folk villig lærer bort det de kan. Nybegynnere som ikke kan/såvidt kan å rulle, kan med fordel gå sammen to og to. En i kajakken og en i vannet som støtte. Det gir mer effektiv trening, siden du da vil kunne slippe å stadig gå på land for å tømme kajakken. Det legges ut et FB-arrangement med alle øktene. Det er en til to bassengansvarlige som tar i mot, følger med og hjelper til.

NB: PÅMELDING NØDVENDIG PGA COVID-19!

Vi har tatt i bruk billettsystemet Hoopla, for å sikre at det ikke møter opp flere deltagere enn gjeldende smittevernråd anbefaler. Aktuell bassengøkt vil fremstå som “Utsolgt”, hvis grensen for antall deltagere er nådd. Du må altså utføre påmelding, som om du kjøper billett til en konsert. Arrangementet er fremdeles gratis for THPK-medlemmer, og billettprisen i Hoopla vil derfor være 0kr. Lenken til ukas hoopla ligger i FB-arrangementet – trykk på FINN BILLETT.

FØLGENDE GJELDER:

 1. Vi kan bruke bassenget fra 20:00 til 21:30.
 2. Vi må være ute av bygningen senest kl 22:00
 3. Alle har i utgangspunktet ansvar for sin egen sikkerhet og vi har et kollektivt ansvar for alle deltakernes sikkerhet. For å delta må du derfor som minimum ha NPF grunnkurs/kunne egen- og kameratredning eller ha realkompetanse tilsvarende NPF grunnkurs/kunne egen- og kameratredning.
 4. Følg med de rundt deg.
 5. Hvis du ønsker å benytte eget utstyr (åre, vest, spruttrekk) så SKAL dette være godt rengjort FØR du kommer i bassenget.
 6. Kajakken skal entres ved at den legges i vannet langs bassengkanten. Tilsvarende går vi ut av den mens kajakken ligger i vannet. Unngå å sette du deg i kajakken mens den ligger på bassengkanten da dette skaper en punktbelastning som kan skade flisene.
 7. Hvis det er mange tilstede skal det utvises fleksibilitet og hensynsfullhet. Det vil f.eks. si at vi må rullere på bruken av havkajakkene slik at alle som ønsker det får brukt dem. Er det mange på vannet må er vi hensynsfulle og eventuelt rullerer vi på å være i ulike deler av bassenget/i bassenget.
 8. Alle må hjelpe til å rydde (som hovedregel bærer du tilbake det du har brukt).

OBS! Tenker du benytte deg av bassengtiden jevnlig bør du registrere deg. For at medlemmene skal ha sitt eget personlige adgangsbånd som gir oss adgang i vår treningstid (vi kan gå rett inn forbi eventuell kø), så må vi legge oss inn i systemet til Tromsøbadet:

 • Gå inn på www.tromsobadet.no og klikk på Min side (øverst til venstre)

 • Klikk på registrer deg (selv om du har bruker fra før må du registrere en ny bruker – som blir en unik «treningsbruker»)

 • Velg Tromsøbadet som anlegg og fyll ut personalia på neste side. For å få en unik «treningsbruker» ber Tromsøbadet om at fornavnet registreres med et 1-tall bak: eksempel: Tommy1 Guttormsen
 • Før første trening henter du ut ditt personlige armbånd i resepsjonen. Bare informer om at du har registrert deg og i hvilken klubb du trener i. (Båndet koster kr. 65,- for å dekke innkjøpskostnader og må betales der og da).

Har du ikke tenkt å bruke tilbudet mer en 1 – 2 ganger ila vinteren er det mulig å få låne et engangsarmbånd i resepsjonen. Lurt å komme litt tidlig da du må stille deg i kø i resepsjonen!

Tips til sider som viser øvelser du kan trene på:

BASSENG1.PNGBASSENG2

Vedtatt av styret i THPK 02.10.2018

%d bloggers like this: