Bassengtrening – turplan

43007725_2253474077996706_8223452995501686784_n.jpg

Rulle- og kameratredning på Alfheim i 1983 Foto: Erling Brox

Om aktiviteten

Bassengtreningen er åpen for alle medlemmer og holdes i bassenget på Stakkevollan, torsdager kl. 21:30 – 22:30 i perioden oktober-april. Kajakker og utstyr som trengs ligger i bassenget. Bassenget er egnet for teknisk trening som rulla, sculling, sideveis forflytning og ulike typer redningsteknikker m.v.

Bassengtreningene er normalt ikke organiserte. Nybegynnere får hjelp/instruksjon ved å henvende seg til erfarne. Det er som regel ikke noe problem, da folk villig lærer bort det de kan. Nybegynnere som ikke kan/såvidt kan å rulle, kan med fordel gå sammen to og to. En i kajakken og en i vannet som støtte. Det gir mer effektiv trening, siden du da vil kunne slippe å stadig gå på land for å tømme kajakken. Det annonseres på klubbens FB sider hvem som er ansvarlig for ukens økt og om det er lagt opp til instruksjon innen spesiell tematikk som rulla.

FØLGENDE GJELDER:

 1. Bassengansvarlig møter kl 21:20 og åpner opp ytterdør og garderobene.
 2. Vi kan bruke bassenget fra 21:30 til 22:30.
 3. Vi må være ute av bygningen senest kl 23:00
 4. Alle har i utgangspunktet ansvar for sin egen sikkerhet og vi har et kollektivt ansvar for alle deltakernes sikkerhet. For å delta må du derfor som minimum ha NPF grunnkurs/kunne egen- og kameratredning eller ha realkompetanse tilsvarende NPF grunnkurs/kunne egen- og kameratredning. Følg med de rundt deg.
 5. Hvis du ønsker å benytte eget utstyr (åre, vest, spruttrekk) så SKAL dette være godt rengjort FØR du kommer i bassenget.
 6. FØR og ETTER treningen sjekker ukas bassengansvarlige at ingen fliser er skadet. Hvis vi ser skader, så gis det etter trening beskjed til klubbens bassengansvarlig som gir skriftlig beskjed til kommunen.
 7. Den sorte gummimatten SKAL legges på bassengkanten og brukes av alle HVER gang vi setter ut og tar inn en kajakk.
 8. Kajakken skal entres ved at den legges i vannet langs bassengkanten. Tilsvarende går vi ut av den mens kajakken ligger i vannet. Det er ikke lov å sette seg i kajakken mens den ligger på bassengkanten, siden dette skaper en punktbelastning som kan skade flisene.
 9. De hvite bølgebryterne på enden av den ene kortsiden på bassenget tåler svært lite – unngå disse.
 10. Hvis det er mange tilstede skal det utvises fleksibilitet og hensynsfullhet. Det vil f.eks. si at vi må rullere på bruken av de få havkajakkene slik at alle som ønsker det får brukt dem. Er det mange på vannet må er vi hensynsfulle og eventuelt rullerer vi på å være i ulike deler av bassenget/i bassenget.
 11. Alle må hjelpe til å rydde (som hovedregel bærer du tilbake det du har brukt).

 

Capture1

Capture2

Vedtatt av styret i THPK 02.10.2018