Regler for bassengtrening og HMS

43007725_2253474077996706_8223452995501686784_n.jpg

Rulle- og kameratredning på Alfheim i 1983 Foto: Erling Brox

Om aktiviteten

Bassengtreningen er åpen for alle medlemmer og holdes i Tromsøbadet i perioden oktober til april.  Vi disponerer  1/4 av bassenget, og  kajakker og utstyr som trengs er tilgjengelig der. Bassenget er egnet for teknisk trening som rulling, sculling, sideveis forflytning og ulike typer redningsteknikker m.v.

Bassengtreningene er normalt ikke organiserte. Nybegynnere får hjelp/instruksjon ved å henvende seg til de mer erfarne. Det er som regel ikke noe problem, da folk villig lærer bort det de kan. Nybegynnere som ikke kan/såvidt kan å rulle, kan med fordel gå sammen to og to. En i kajakken og en i vannet som støtte. Det gir mer effektiv trening, siden du da vil kunne slippe å stadig gå på land for å tømme kajakken. Det legges ut et FB-arrangement med alle øktene. Det er en til to bassengansvarlige som tar i mot, følger med og hjelper til.

Regler for deltakelse på bassengtreningene

 1. Registerer deg på min side hos Tromsøbadet, og i forkant av trening hente ut din personlige armbånd.
 2. Grundig vask av deg selv og alt av kayak utstyr som ikke allerede ligger i hallen.
 3. Hils på tilsynsvakten (turleder THPK)
 4. Kun påstigning av kajakk mens den ligger i vannet, eller fra tjukk gummimaddrass (bassengflis er lett skadet)
 5. Trening er uorganisert og alle har ansvar for egen sikkerhet, øv gjerne to og to.
 6. Følg med de andre i båter, vis hensyn og hjelpe til hvis du ser behov.
 7. Alle padlere og utstyr skal være ut av vannet når treningstiden er over
 8. Sett alt utstyr tilbake der du fant det, pass at flytevest og sprutetrekk blir hengt til tørk.

OBS! Tenker du benytte deg av bassengtiden jevnlig bør du registrere deg. For at medlemmene skal ha sitt eget personlige adgangsbånd som gir oss adgang i vår treningstid (vi kan gå rett inn forbi eventuell kø), så må vi legge oss inn i systemet til Tromsøbadet:

 • Gå inn på www.tromsobadet.no og klikk på Min side (øverst til venstre)

 • Klikk på registrer deg (selv om du har bruker fra før må du registrere en ny bruker – som blir en unik «treningsbruker»)

 • Velg Tromsøbadet som anlegg og fyll ut personalia på neste side. For å få en unik «treningsbruker» ber Tromsøbadet om at fornavnet registreres med et 1-tall bak: eksempel: Tommy1 Guttormsen
 • Før første trening henter du ut ditt personlige armbånd i resepsjonen. Bare informer om at du har registrert deg og i hvilken klubb du trener i. (Båndet koster kr. 65,- for å dekke innkjøpskostnader og må betales der og da).

Har du ikke tenkt å bruke tilbudet mer en 1 – 2 ganger ila vinteren er det mulig å få låne et engangsarmbånd i resepsjonen. Lurt å komme litt tidlig da du må stille deg i kø i resepsjonen!

Tips til sider som viser øvelser du kan trene på:

BASSENG1.PNGBASSENG2

Vedtatt av styret i THPK 02.10.2018

%d bloggers like this: