Møljetur til Jøvika 21-22. februar

Møljetur til Jøvika 21-22. februar

Her er noen bilder fra Møljeturen. Det her er en av de mer tradisjonsrike årlige turene klubben har, og i år ble det av den friske sorten.

Vi tok laus fra Skarsfjorden på lørdagen og dro i lett medvindsbris utover Skagøysundet til Jøvika og hytta til Jan-Thomas. Det var tatt værforbehold, og det viste seg å være lurt. Det kan jo bli litt av hvert sånn værmessig nå i februar her i Troms. Vi hadde sny i lufta hele veien utover, og en del sjø var det også utover sundet.

Underveis til Jøvika. Foto: Anne Fyhn

Gunnar og Trond underveis til Jøvika. Foto: Anne Fyhn

Framme på hytta var det mat og varme, etter hvert ble det også en bedre møljemiddag som Jan Thomas stelte i stand. Vi var tilsammen 13 stykker rundt bordet. De fleste padla seg utover, men noen brukte skiene fra Skarsfjorden. Det var bra avberra, og etter sigende så smurte de med Runddupp for å komme seg fram. Prognosen viste at brisen skulle holde til vi var tilbake igjen, men det var også snakk om noe nordlig kuling, og meteorologen var litt vag i vendingene. Etter frokosten på søndagen så kom kulingen, men vi heiv oss i båtene likevel.

Strandhugg på Solstrand. Foto: Anne Fyhn

Bernd Krupka smiler i skjegget i fjæra ved Solstrand. Foto: Anne Fyhn

Det ble en heftig tur hjem igjen med bra surf hele vegen. Til de som påstår at det alltid er motvind i Skarsfjorden, så er dette herved motbevist. Alle var likevel enige om at det hadde vært en fin tur.

Takk til Jan Thomas og resten av følget for god mat, godt husrom, fint selskap og en fantastisk flott turopplevelse.

Solstrand i Jøvika. Ikke det verste stedet for en bedre møljemiddag. Foto: Gunnar Noer

Solstrand i Jøvika. Ikke det verste stedet for en god møljemiddag. Foto: Gunnar Noer

Møljetur_Februar_jøvika

Ruta fra Skarsfjorden til Jøvika. En tur på ca. 9 km, men Skagesundet er straumsterkt, og det kan være mye sjø her, avhengig av straum og vindretning.

Leave a Reply

%d bloggers like this: