Ferskingtur til Gammen 11-12. april

Ferskingtur til Gammen 11-12. april

Det her er en nydelig tur til ett av de fineste områdene vi har, på yttersida av Ringvassøya med storhavet rett utafor. Turen er spesielt tenkt for de som vil debutere (med kajakk) på yttersida, men det er lov for gammelpeisan å bli med også.

Foto: Gunnar Noer

Foto: Gunnar Noer

Gammen ligger på øyra innunder Gråtinden på Ringvassøya. Vi tar laus enten fra Skarsfjorden eller fra ytre Kårvika, litt avhengig av værforholdan. Det er fin teltplass der, men du må ha med telt og sovepose for vinterforhold, siden vi fortsatt er i april.

Selve Gammen er ei lita jordhytte med bordplass til en sju-åtte stykker. Den ble satt opp tidlig på nittitallet av folk i klubben, og har vært mye brukt siden det. Gammen er et sted du stort sett bare kommer til med kajakk, det er greie landingsforhold her, men for mye stein til å gå inn med båt.

Turen er angitt til moderat vanskelighetsgrad, siden det tross alt er ganske eksponert her, og vi fortsatt er i april.

Turledere på denne turen blir Jarle, Bjørn-Tore og Linda. Påmelding kommer etter hvert.

Gammen i sommervær. Foto: Gunnar Noer

Gammen i sommervær. Foto: Gunnar Noer

Leave a Reply

%d bloggers like this: