Turrapport – Pangstart på padlesesongen

Turrapport – Pangstart på padlesesongen

This slideshow requires JavaScript.

For andre år samarbeidet Tromsø Havpadleklubb med DNT Ung Troms om padletreffet Pangstart på padlesesongen. Et padletreff for ungdom i alderen 13 – 23 år. I år deltok hele 32 ungdommer og det ble kjørt tre grunnkurs, ett teknikkurs og ei workshopgruppe.

Vi vurderte lenge frem og tilbake om vi skulle avlyse, for værmeldingen sa stiv kuling. Værvarslinga ble kontaktet. De mente det ville være ok padleforhold fredag kveld og fint på søndag, men at lørdag var landdag. Vi bestemte oss for å kjøre på og avholde treffet, men ha fokus på å være tre skritt foran i forhold til sikkerhet. Vi var dessuten 1 voksen per 2 ungdommer. Dette skulle vi få til!

Fredag kveld roet vinden seg og vi fikk et par uventet flotte timer på vannet som vi utnyttet til fulle med testing av drakter (tett?) og vanntrygghet . Vi kom oss også igang med de første øvelsene på vannet – og var ikke på land før etter klokka 23. Vinden tiltok igjen utover natta og lørdag var det på det meste litt over 25 ms i kastene. Stengene knakk på tre telt, før vi berga de mest utsatte ved å legge dem flate. Nå måtte vi ta fantasien fatt – tre grunnkurs, ett teknikkurs og en workshop – skulle ha hel dag på land. Hvordan lage kule padleaktiviteter som ikke blir rein instruksjon på land? Her fikk instruktørene kjørt seg både på fleksibilitet og oppfinnsomhet!

This slideshow requires JavaScript.

Tauekonkurranse ,-)

På kvelden lørdag roet faktisk vinden seg igjen og vi fikk igjen noen flotte kveldstimer på sjøen som vi utnyttet til fulle. Ungdommen – og vi voksne – var alle superhappy (som det heter på troms-dialekt)! Da regnet ga seg under frokosten på søndag og vinden løyet – var det bare sol og glede over hele linja. Full dag med masse padleglede på havet!

This slideshow requires JavaScript.

Oppsummering: 3 av instruktørenes telt gikk med, instruktørene og hjelpere til lands og vanns er utrolig fleksible, humørfyllte, dyktige og kreative, 32 ungdommer tok alle endringer i planer på strak arm og med store smil – og lærer ALT FOR RASKT, 3 grunnkurs og ett teknikkurs gjennomført med utrolig mye læring for alle, og det har vært stått i bro på kajakker, tatt Lucky Luke, surfet, steinhinket, grillet og ledd. Treffet ble avsluttet med padlekonkurranse, der de ulike gruppene måtte presentere konsept og padle egenbygde kajakker. De yngste vant! Wahoiii – bare smil over hele linja – og ingen ville hjem. Hvor snart er neste år?

Det er DNT Ung Troms ved Mia Kanstad Kullseng  som er initiativtaker, drar i trådene og som leder det hele trygt i havn. Vi i klubben er så heldige å ha blitt invitert inn som medarrangør og bidrar med kajakker, henger, instruktører og fabelaktige foreldre. Hele 11 av de som bidro til treffet som instruktører eller super-medhjelpere til vanns og til lands er medlemmer i klubben. I tillegg deltok også instruktører fra både Midt-Troms havpadleklubb og Vesterålen havpadleklubb. Hva er bedre enn å samarbeide og bidra til læring og padleglede for flotte ungdommer. Dog vi instruktører må vel innrømme at igjen – så lærte vi sikkert vel så mye som ungdommene..

Leave a Reply

%d bloggers like this: