Lær deg å rulle med ti ganger grønlandsk mester – Maligiaq Padilla

Lær deg å rulle med ti ganger grønlandsk mester – Maligiaq Padilla

Arktisk Forening og Tromsø Havpadleklubb har invitert Maligiaq Johnsen Padilla til Tromsø for å holde foredrag (15. april) om fangst – og kajakktradisjoner på Grønland (les mer om arrangementet her). Foredraget er gratis og åpent for alle.

Dette er en fantastisk mulighet vi ikke kunne la gå fra oss – muligheten til å lære seg å rulle med 10 ganger (!!) grønlandsk mester i rulla. Han vil holde to kurs for oss, ett for nybegynnere og ett for de som allerede kan rulle opp. Kursene holdes inne i Tromsøbadet. Og vår egen rullemester Mia Kanstad Kulseng vil være hjelpeinstruktør på begge kursene. Bedre enn dette kan det knapt bli ,-)

Maligiaq er en grønlandsk kajakker kjent for sin dyktighet med havkajakken. Han lærte å padle, bygge kajakker og å fangste med harpun og rifle av bestefaren sin. I 1994, i en alder av 12 år, vant han hvert arrangement i sin aldersgruppe i det nasjonale mesterskapet for kajakkpadling. Han er den eneste som har vunnet det grønlandske kajakkmesterskapet ti ganger på rad – sin første tittel vant han som 16-åring. Han bruker kajakken aktivt som fangstredskap, og underviser også i tradisjonell inuittkultur i Alaska hvor han nå er bosatt.

16, 18 og 19 april (1,5 + 2 + 2 timer) FOR «RULLERE»: La deg inspirere og samtidig lære nye ruller med ti ganger (!!) grønlandsk mester i rulling. Dette kurset er for deg som allerede ruller deg opp igjen. Meld deg på her. Tidspunkter for kurset er torsdag kveld kl. 20:00 – 21:30, lørdag og søndag kl. 11:00 – 13:00.

18. og 19 april (2 + 2 timer) FOR FERSKINGER: Lær deg å rulle med mesteren som har lært flest ruller av alle! Unik mulighet for deg som vil lære deg den første rulla. (2 + 2 timer). Meld deg på her. Tidspunkter for kurset er lørdag og søndag kl 14 :00 – 16:00.

NB! Det er rulling med grønlandsåre. Du må gjerne stille med egen åre. Har du ikke grønlandsåre – fortvil ikke – vi tar med til de som ikke har ☺️

Vi har begrenset antall deltakere til 8 personer per kurs slik at alle skal kunne få personlig tid med Maligiaq. Når du melder deg på og har betalt vil du automatisk få beskjed om at du har fått plass. Påmeldingen stenges når det står tre på venteliste på hvert kurs.

Har du spørsmål? Ta kontakt på post.tromsohavpadleklubb@gmail.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: