TUR RAPPORT. MAT FRA NATUREN. ELEMENTS ARCTIC CAMP 02 TIL 04 JUNI 2023

TUR RAPPORT. MAT FRA NATUREN. ELEMENTS ARCTIC CAMP 02 TIL 04 JUNI 2023

Mat fra naturen 02.-04.06, 2023 .

Rapport fra ei helg hos Element Arctic Camp på Rebbenesøya der Lise var eminent vertinne. Da ferga la til kai, var hun klar til å frakte den tyngste bagasjen vår i sin lille, lette båt. De av oss som satset på kajakkleie denne helga fikk en lett spasertur til campen.  Telt ble satt opp, yurter innflyttet, bålkosen etablert. 

Vi hadde egen urte- og tangguide med oss, Peggy Ellingsen fra Naturhjerte. Etter noen smaksprøver på grisetang ved bålet, fikk vi ei god innføring i ulike tangsorter og deres bruk i matlaging neste formiddag. Etterpå bar det ut i kajakkene, og vi fant tangsorter noen av oss ikke visste tilhørte kategorien tang i det hele tatt. Noe smakte vi på der og da, og noe ble tatt med til kveldens festmåltid.

På Hersøya gikk vi i land for lunsj. Her kunne vi og plukke favnen full fra naturens spiskammers. Og – vi lærte at dråpen i Marikåpa gjør oss godt, så den svelger vi. De unge bladene på bjørk og rogn er velsmakende og kan spises, naturell eller i te. De nye skuddene til Geitrams kan stekes i smør og erstatte asparges. De smakte slett ikke ille. Ettermiddagens meny skulle være fiskesuppe, så etter lunsj delte gruppen seg i ei fiske- og ei sankegruppe.

Vel tilbake på campen, engasjerte mange seg i suppekoking. En engere liten gruppe tok ansvar for lammelårene som skulle stekes på gammelmåten, i stekegrop.   

 I løpet av kvelden hadde vi litt av en meny:

Fiskesuppe m/ selvsanka blåskjell og foccacia med tang

Lammelår stekt med tang

Pannacotta laget med en ingrediens jeg ikke husker, men som smakte fortreffelig.

Søndag kom været vi hadde sluppet unna så langt. Det ble kos i hovedhuset, rester av fiskesuppa ble fortært samt Lise sine to nystekte brownies før vi tok fatt på turen til fergeleiet.

Takk for ei super helg preget av blide og interesserte padlere og ledere, rolige turer med god tid til å studere livet rundt seg, hyggelige timer ved båler og mange nye smaker.  Rapporten skrevet av Rigmor Abrahamsen

Leave a Reply

%d bloggers like this: