NY DATO – TROMSØYA RUNDT 2023 – JUBILEUMS PADLING 30. SEPTEMBER

NY DATO – TROMSØYA RUNDT 2023 – JUBILEUMS PADLING 30. SEPTEMBER

UTSATT — Tromsø havpadleklubb feirer 40 år i år, og Tromsøya Rundt (TØR) arrangeres i år for 30. gang! Dobbelt feiring når hele byens padlemiljø inviteres til jubileums-padling lørdag 30. september!

Det blir konkurranse og tur med fest og premieutdeling i fjæra på kvelden. I fjor deltok nesten 70 padlere på et knakende fint arrangement, både på vann og på land. Vi skal padle og utforske øya fra vannet og kanskje finner vi en ny venn eller to underveis. Endringer i programmet kan forekomme. For oppdatert program, følg med her.

Påmelding her: meld deg på! (påmeldinger fra forrige runde er strøket!)

Åpen deltakerlisteSe hvem andre som er påmeldt.

Vi trenger bidrag fra medlemmene også de som ikke skal padle TØR i år. Har du tid og lyst til å bidra som frivilling før, under eller etter arrangementet – meld deg til tjeneste her.

Vi oppfordrer alle til å delta, uavhengig av nivå. Deltakere i turklassene – fest gjerne flagg på kajakkene. Dette blir super-stas! Velkommen! Skriv gjerne ut kartet, laminer og ta med deg.

Tradisjonen tro vil deltagere i konkurranse- og turklassen padle 24 km rundt Tromsøya.
Vi har to turklasser hele øye rundt – en med turleder og en uten turleder. leder og turklasse uten turleder (hele øya rundt), og turklasse light for de som ikke higer etter melkesyre og trofeer. Er du nybegynner anbefales disse nye aktivitetene på det varmeste. Vi oppfordrer de som ikke rekker å padle til å enten komme i fjæra på Sjølund og vinke deltakerne av gårde, heie på dem underveis, eller vinke dem i mål. Kan du ikke padle men har lyst til å bidra på dugnaden på land – meld deg på via linken lengre ned på siden. 

PROGRAM 

KlokkeslettStartPrisRegistrering starter
09.00Turklasse med turledereKr 100,-*kl. 08.30
09.30Turklasse uten turledereKr 100,-*kl. 09.00
11.00KonkurranseKr 100,-*kl. 10.00
10.30Turklasse light med turledereKr 100,-*kl. 10.30
18:30Fest med premietrekning 
* Kr 50 for studenter, barn og ungdom

Deltagere i konkurranse og turklasse med turleder/uten turleder vil padle rundt hele Tromsøya (24 kilometer). Padleretning er i 2023 mot klokka: Sørover fra naustene, rundt Sydspissen, nordover opp Tromsøysundet, rundet Nordspissen og ned Sandøysundet tilbake til naustene på Sjølund. Også i år blir det innlagt stopp for utdeling av kanelboller på Vervet (for de som har tid til det…). Sikkerheten ivaretas med følgebåter.

KONKURRANSEN har tre klasserHerrer, damer og dobling havkajakk. Det deles ut premier for beste tid i den enkelte klasse. Det anbefales å ha med seg proviant og rikelig med drikke.

TURKLASSE MED TURLEDER har et obligatorisk stopp midtveis på land med kaffe og matpakke (ta med!). Turen vil ta ca. 5 timer inkludert pause. De som padler hele øya rundt har i år sjansen til å sikre seg tre skjær i Ti på skjæret – Sydspissen – Kafe Innersida og Tromsøya rundt.

TURKLASSE UTEN TURLEDER  kan også gjerne ta en pause midtveis på land med kaffe og matpakke (ta med!). Turen vil ta ca. 5 timer inkludert pause. De som padler hele øya rundt har i år sjansen til å sikre seg tre skjær i Ti på skjæret – Sydspissen – Kafe Innersida og Tromsøya rundt.

TURKLASSE LIGHT (10 km) ledes av Tromsøstudentenes Havpadleklubb, Trulle. Bli med på en tur som starter fra Sjølund, går sørver og rundt Sydspissen og videre opp Tromsøysundet til Kræmer brygge (slippen ved Hurtigruta bilglass på Stakkevollveien). En padletur i de urbane bystrøk i Tromsøysundet (10km). Deltagere og kajakker hentes med biler fra Kræmer Brygge tilbake til naustene på Sjølund. Ta med nødvendig mat og drikke. På veien padler du samtidig innom to skjær i Ti på skjæret –  Kafe Innersida (Vervet) og Sydspissen. 

Egen e-post kommer til de ulike gruppene.

REGLER: Alle deltagere må ha våttkort eller realkompetanse i egen- og kameratredning, og skrive under på en ansvarserklæring. Havkajakker: vest og spruttrekk er påkrevet, kajakken skal ha to skott og nødvendig utstyr for selvberging.

PÅ KVELDEN ER DET FEST I FJÆRA! 

Dette er en utrolig sosial og hyggelig tradisjon med masse god mat, bål, latter og lyging i fjæra. Dessverre blir det ikke selkjøtt i år – selv om det har stått det tidligere her :-(.

Skal du leie klubbkajakk denne dagen – ikke vent med å reservere!

Padleretning blir motsatt av pilene på bildet – men de kritiske punktene er de samme!

Leave a Reply

%d bloggers like this: