Klubbturene 2015

Tromsø havpadleklubb har et antall mer eller mindre faste turer hvert år. Turene er åpne for alle medlemmer. Alle turene er satt opp med kontaktpersoner/turledere, og vi setter en vanskelighetsgrad, så du kan gjøre deg opp en formening om hvor vanskelige de er. Se nederst på siden for mer info om dette.

Alle turene blir annonsert på forsida, og har forhåndspåmelding. Vi setter også opp turene som arrangementer på Facebook, se https://www.facebook.com/groups/2291568042/

Turprogrammet for 2015:

Dato Turmål Turledere Vanskelighetsgrad
24. januar Soltur til Nipøya Gunnar Noer, Bernd Krupka Moderat
21-22 februar Møljetur, Jøvika Jan Thomas Schwenke Vanskelig
11-12 april Ferskingtur til Gammen Jarle, Bjørn-Tore, Linda Moderat
22-25 mai Pinsetur, Hersøya og omegn Bernt Bye Moderat
13. juni Tromsøya rundt Harald Bohne Moderat
27-28 juni Breivika, Rebbenesøya Bjørn Nicolaisen, Bernt Bye Moderat
11-19 juli Sommerturen Helgeland Gunnar Noer, Bjørn Nicolaisen Moderat
August Ferskingtur Bent Svinnung, Linda Skog Lett
29-30. august Tåfjordblotet Bent Bye m/flere Moderat
19-20. september Ferskingtur til Sommarøya Bent Svinnung, Linda Skog Lett
3-4 oktober Fårikåltur til Gammen Anne Fyhn, Harald Albrigtsen, Bent Svinnung Vanskelig

Hvordan tolker du vanskelighetsgraden?

På de lette turene forutsetter vi greit vær og noenlunde skjermet farvann. Disse turene er tilpasset folk som er ferske i kajakken, men du bør likevel ha litt grunnlag i form av noen turer på sundet for å bli med på disse.

De moderat vanskelige turene er litt lengre, med etapper på ca. 10km mellom pausene og dagsetapper på 15-25km. Her padler vi i litt mer eksponert farvann. Det går med litt høyere tempo, typisk 6-7km/t marsfart. Disse turene har som regel en overnatting eller to. Du må med andre ord ha utstyret som trengs, og være istand til å pakke kajakken. Vi planlegger med vind opp til laber bris, og tåler en uforutsett liten kuling.

De vanskelige turene er gjerne lengre, og går i eksponert farvann i tider på året da du må forvente at været kan skifte fort. Det er ikke uvanlig at man padler i stiv kuling over korte strekninger. Vinterturene blir gjerne satt i denne kategorien.

Styret

IMGP3794

Leave a Reply

%d bloggers like this: