Pinseturen 22 – 25. mai

Pinseturen 22 – 25. mai

Dette er en av klubbens tradisjonelle turer, og går fra Mikkelvika og rundt omkring øyriket i Nord-Troms. Til øyene Hersøya – Måsværet – Grøtøya – Nordkvaløya, hvilket avhenger av været. Folk drar på ulike tidspunkt, de første starter etter jobb på fredag.

Fredag er planen å padle til nordenden av Hersøya og overnatte der (10 km). Møtested lørdag er på Grøtøya. Alternativ 1: Hvis det er bra vær og ikke nordvesten står på – så blir det leir på en av de nordvendte strendene på nord-vest siden (strand 2 fra vest). Alternativ 2: Hvis været står på fra nord – så blir det leir ved Sørgrøtøya som ligger ved sørvestre hjørne av Grøtøya. Videre padling søndag og mandag bestemmer vær og interesse.

NB! Det er lite vann på disse stedene, så ta med det nødvendige for helga. Det er også dårlig mobildekning i området. Aktuelle basestasjoner (Telenor) er på Bromnes, Sandøya og Torsvåg. For å nå disse med mobil så kan du gå en tur opp i høyden på øyene.

Erfaringa tilsier at det kan være en del sjø, strøm og vind i området, så padlinga krever litt erfaringer fra bølger og vind. Og selvfølgelig må man mestre kameratredning under tilsvarende forhold.

Gi beskjed om du kommer. Koordinere av kjøring og kokkelering torsdag 21.mai.

Kontaktperson:  Bernt Bye, tlf 91765891, e-post bernt.bye@npolar.no

Pinsesamling_kart2015

Leave a Reply

%d bloggers like this: