Tromsøya rundt 2015

Tromsøya rundt 2015

Årets utgave ble en usedvanlig tøff runde, med kuling og kjølig vær. Likevel var det 18 til start, og det fleste fullførte både løpet og festen etterpå. Børge Kvaal tok turen for 23. gang!

THPK-TOR-2674

Foto: Bjørn Tore Sørensen

Det blåste en god sørvest liten kuling, vinden varierte fra 10 til 13 sekundmeter på Langnes hele tida mens løpet sto på, og temperaturen lå på rundt 6 grader. Arrangørskomiteen vurderte seriøst å kansellere, men ettersom folk kom til om morgenen, så så vi at det var helt uaktuelt. Vi hadde to følgebåter, og stort sett svært erfarne folk i løypa, så løpet gikk som planlagt. Jevnt over tok det en time lenger enn normalt å komme seg rundt de 24 kilometerne rundt øya. Chipo Tendeland og Fredrik Ness fra Stokmarknes mestret forholdene best med sin surfski dobling, sjøl om det røynet godt på på slutten. Bernt Bye var best i herreklassen, med Harald Bohne på en sterk andreplass. Hele feltet var godt strukket, og av alle 18 startende, inkludert to doblinger, så kom 15 i mål. Tre hadde fornuft nok til å bryte mens de fortsatt hadde kontroll. De siste kom inn etter 5 timer og 35 minutters blodslit med motvind ned hele sida av Tromsøsundet, men absolutt ingen sure miner. Alt i alt et bra arrangement og knallsterk innsats fra alle deltagende.

Her er endel bilder fra Bjørn Tore Sørensen som viser litt av stemningen under løpet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: