Pinseturen 2016

Pinseturen 2016

Dette er THPK sin tradisjonelle tur fra Mikkelvika og rundt i øyriket i Nord-Troms. Vi drar til øyene Hersøya – Måsværet – Grøtøya – Nordkvaløya, avhengig av været.

IMG_2276

Utsikt vestover fra Grøtøyaksla på en tåkedag. Foto: Gunnar Noer

Folk drar på ulike tidspunkt, de første starter etter jobb på fredag. Avtaler/påmelding gjøres på torsdagspadlingen 12. mai og/eller e-post / tlf. (Se kontaktpersoner under). Fredag er planen å padle til nordenden av Hersøya og overnatte der (10 km). Møtested lørdag er på Grøtøya.

Alternativ 1: Hvis det er bra vær og ikke nordvesten står på – så blir det leir på en av de nordvendte strendene på nord-vest siden (strand 2 fra vest).

Alternativ 2: Hvis været står på fra nord – så blir det leir ved Sørgrøtøya som ligger ved sørvestre hjørne av Grøtøya. Videre padling søndag og mandag bestemmer vær og interesse.
NB! Det er lite vann på disse stedene, så ta med det nødvendige for helga.

NB! Det er dårlig mobildekning i området. Aktuelle basestasjoner (Telenor) er på Bromnes, Sandøya og Torsvåg. For å nå disse med mobil så kan du gå en tur opp i høyden på øyene.

Erfaringa tilsier at det kan være en del sjø, strøm og vind i området, så padlinga krever litt erfaringer fra bølger og vind. Og selvfølgelig kameratredning under tilsvarende forhold.

Gi beskjed om du kommer på epost/tlf. (Facebook er ikke tilstrekkelig). Koordinere av kjøring og kokkelering torsdag 12.mai.

Kontaktpersoner:
Harald Albrigtsen haalbr@online.no, mobil 9514 6188
Anne Fyhn anne.fyhn@uit.no, mobil 9974 9357

Litt inspirasjon fra tidligere år: http://turliv.no/troms4/07pinse.html oghttp://turliv.no/troms3/06pinsetur.html.

Leave a Reply

%d bloggers like this: