Sommerturen 2017

Sommerturen 2017

Årets sommertur planlegges lagt til øyriket nord for Harstad i tidsrommet 15. – 19. juli.

IMGP1151

Fra sommerturen 2014 i Lødingen. Foto: Gunnar Noer

Området byr på en fantastisk skjærgård med øyer, holmer og et utall sandstrender for overnatting og rekreasjon. Startpunktet vil være Lundenes eller Grøtavær avhengig av vær og føreforhold. Fra Grytøya går turen videre til Kjøtta, Åkerøya, Sandsøya, Bjarkøya før vi når nordligste punkt Krøttøya og Meløyvær. Flatøya, Gåsholman og Lyngøyan byr også på gode landingsmuligheter.

Grytøya

Grytøya og Meløyvær er et eldorado for kajakkpadlere, men lite brukt av oss i Tromsø.

Det legges opp til en moderat tur som burde være tilpasset de fleste med litt erfaring. Området ligger i Andfjorden og kan selvfølgelig være eksponert for ugunstige vind- og værforhold selv på sommeren. Dagsetappene vil ligge på rundt 20 km men dette vil selvfølgelig bli tilpasset de rådende forholdene. For de aller sprekeste vil det også være muligheter for å ta beina fatt. På Grytøya er det flere toppturmuligheter med høyder på rundt 1000 meter.

Turen kan også være en fin opplading til Arctic Sea Kayak Race som arrangeres 23. – 29. juli i Vesterålen. Ytterligere info om sommerturen vil komme etter hvert, men merk av i kalenderen allerede nå.

Turansvarlig – Steinar Johansen
Påmelding – sendes til steinar.l.johansen@gmail.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: