Turanbefaling – strandområdet på sørvestsida av Rebbenesøya

Turanbefaling – strandområdet på sørvestsida av Rebbenesøya

Av Anne Birgitte Fyhn

This slideshow requires JavaScript.

Strendene på sørvestsida av Rebbenesøya – et område som er lett tilgjengelig med kajakk. Lett å gå i land og fine teltplasser. Enkleste adkomst hit er å kjøre til Mikkelvik og ta ferga over til Bromnes på Rebbenesøya. Derfra er det om lag 2 mil til Engvika. I Engvika er det butikk. Like før butikken er det plass å parkere og der er ei sandstrand hvor det er fint å sette ut med kajakk. Padleturen fra Engvika til strendene på sørvestsida går for det meste langs land.

Rikelig med plass til kajakker.jpg
Det er rikelig med plass til å lande kajakker på disse strendene. Bildet er trolig fra Storvollen.

fra Engvika.jpgFra Engvika til stranda Storvollen (også kalt Hurrastranda) er det litt under 5 km padling dersom du velger en trasé langs land, se kartet til høyre.

NB! Dersom det er vind fra nordaust, kan det være fralandsvind over Løksfjorden.

Det er rolige strømforhold i området. Akkurat når du runder vestligste odde under Forrabalten kan det være litt strøm. Etter å ha rundet odden, kommer du til stranda i Tårnvika, før du ankommer strendene Rakvika og Storvollen, der pila peker. Værvarsel for området: Du finner varsel for Måsvik på www. yr.no

Alle strendene er fine å lande på og der er plass til telt. På Storvollen og i Kvalvika kan du forvente å finne en bekk med vann i.

Rordiskusjon
Rordiskusjon. Berget Forrabalten i bakgrunnen

I gammel tid var det faste varslingssteder langs kysten der det ble brent veter eller varslingsbål. Forrabalten/ Vetefjellet et et slikt sted. Toppen av Forrabalten har fri sikt til Kjølva på Senja og til Torsvåg på Vannøya. Bålene var laget av kvalknokler, disse knoklene er full av brennbar olje og spekk. Dette kan du lese mer om i Povl Simonsens skrifter som kan lånes på arkivet ved Tromsø museum.

Bålkos

Kun et lite svaberg skiller Storvollen og nabostranda Rakvika.

Bildet nederst viser oversikt sørover, sett fra toppen av Forrabalten. Det er vakkert å padle gjennom lagunen mellom Skagøya og Rebbenesøya. Hvis du padler ut i Skagøysundet på sørøstsiden av Skagøya, kan du finne fine muligheter for å trene på padling i litt strøm et stykke fra land. Vil du opp på Forrabalten, fins det flere veier. Langs ryggen mellom Sjetlevika og Kvalvika har elgen tråkket en grei sti opp på fjellet.

Vindstille dager er det fint å starte fra Skarsfjorden på Ringvassøya. Man bør ha respekt for strømforholdene i Skagøysundet, derfor anbefales det at du krysser dette sundet sammen med rutinerte padlere de første gangene.Alle strendfene

One Response

  1. […] er også et mål for årets Ti på skjæret – les mer om det her. Les også Anne Birgitte Fyhns tur-anbefaling fra området. er været med oss kan det hende vi stikker innom både Sandøya og Breivika – […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: