Sirkler i Steigen – THPK på sommertur

Sirkler i Steigen – THPK på sommertur

Turrapport fra Jenny Johansson Söderberg

Omtrentlig ferdvei

Omtrentlig ferdvei – 134 km sirklet vi totalt

Før jeg en gang starter fortellingen om THPKs sommertur 2018 må jeg si at dette var turen der alt klaffet, et herlig gjeng padlere, utrolig flott natur, og helt topp vær!

Søndag kveld (15. juli) samlet vi oss i Skutvik for sjøsetning og turstart på mandags formiddag. Pakking av kajakk var litt av en utfordring for oss ferskinger, noe ble igjen i bilene men de fleste hadde nok med utstyr i båtene. Det eneste som ble savnet var en korke til en vanndunk. Det var med friske paddeltak vi mandag formiddag satte retning mot yttersida av Lundøya. Vi rakk ikke mer enn krysse Økssundet før de første havørnene dykk opp. Noen turister gav også bort fisk til en av våres deltakere. På den nydelige stranden ved Fjetterstad på nordsida av Lundøya tok vi lunsjpause, så langt meget fornøyde med turen. Lite visste vi da att dette skulle bli hverdagsmat på denne turen. Ettermiddagen byd på fler ørner, geiter, blikkstille hav og utsikt mot Lofotveggen. I kveldingen tok vi stopp i Eidavika på Engeløya. Før middagen ble det bad, vi holdt oss rene hele turen fordi vi hadde så godt bade vær!Før jeg en gang starter fortellingen om THPKs sommertur 2018 må jeg si at dette var turen der alt klaffet, et herlig gjeng padlere, utrolig flott natur, og helt topp vær!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ved Lundøya

Tirsdagen hadde god værmelding og vi la turplanen ut mot Engelvær. Etter en dag på stille hav og pause på nydelig strand på Litj Angerøy var vi ved åtte tida på kvelden i Engelvær. Nå var det på tide å finne en plass for 16 kajakker og nesten like mange telt. Engelvær var ikke et alternativ siden været er naturvernområde og ilandstigning ikke er tillatt før etter 31. juli. Vi ”styrde kosan” (litt svensk får ni tåle) mot øyene nærmere Nordskot. Vi kryssede Flaket i spridd gruppe, den stille og flotte kvelden krevde litt egen-tid for å smelte inntrykkene. Vi fikk så gruppen samlet igjen når vi nådde Burøya. I den flotte midnattssola valgte vi å legge en sirkel rundt øya før vi gikk i land på stranden vi kalte ”Børje-stranden”. Denne dagen byd på 11h 45min tur og i nærheten av 4 mil padling. Onsdagen ble derfor noen timer gammel før alle var i telt, noen lengre stund ble det dog ikke i teltene, sola varmede gott kan man si.

This slideshow requires JavaScript.

På onsdagen ble det målt 32 varmegrader i Nordskott! Denne dagen blev det en sirkel rundt Måløya med stop for lunsj og bad. Deretter padlet vi in til i Nordskott for besøk på butikk og kveldens leirplass hos Randi Skaug på Naustholmen. Etter dusj avsluttedes dagen med en helt fantastisk tre retters middag i det beste selskapet. Været hadde nå snudd og regnet piskede på vinduet, meden Randi fortalte historien om Nordskot fra handelsted frem til i dag.

This slideshow requires JavaScript.

Neste dag tok vi oss en rolig morgen, en spaser tur til Grøtøya, og ventede ut regnet litt før vi atter vende oss mot nord og den lille øya Sandøya. Vi padlet noe.., men medvind og medstrøms gjorde meste parten av jobben. Selvfølgelig noen stop for vedsankning i dag også, ledd av første bålmester Bjørn-Tore. Som et led i klubbens arbeide for kompetanse utvikling bestod også Hilde prøven i løpet av turen og kan nå titulere seg bålmester, godt med to bålmestere i klubben. Vi kom fram til den helt nydelige lille Sandøya med en gressplen, to strender og to små knauser. I kveldingen kom sola og de fire kokelagene kokkelerende så i hop de mest nydelige middagene med sola som så saktelig gikk ned bak Lofotveggen.

This slideshow requires JavaScript.

Vi hadde alle lyst at bli to netter på denne fantastiske øya så fredagen ble en  dagstur. I pent vær og rolig hav dro vi av gårde til Store Flatøya, ja selvfølgelig ble det en sirkel rundt øya. Vi var ikke helt sikker på hvor vi skulle landstige på Store Flatøya, men så fant vi en perfekt naturhavn rett under fyren. Utrulig flott å få oppleve Flatøya fyr med vakre bygninger og upåklagelig utsikt. På veien tilbake stoppet en gjeng og fiskede middag til hele gruppen!

This slideshow requires JavaScript.

Lørdag og tid at ta fatt i returen til Skutvik. Her begynte vi å lure på hva dagen skulle by på etter en uke med så mange store opplevelser, kunne de bli en flokk spekkhoggere muligens? Det blev det ikke, men et ordentlig tordenvær, nok så eksklusivt, og så var vi innom Lefs-Pia med verdens beste Møsbrømlefse, slettes ikke verst!

This slideshow requires JavaScript.

På søndagen kom vi så til sirkelens slut da vi padlet tilbake til Skutvik. Svært fornøyde etter ei meget fin uka der vi var heldig med været og kunde se mye av den ytre skjærgården i helt utrolige forhold, i omtrent 500 meter av turen hadde vi bølger som var litt større en små, regn hadde vi når vi bodde på Naustholmen og satt inne og koste oss. Våre turledere Ingrid, Unn, Steinar og Børge tok oss trygt gjennom hela uka – takk for at dere deler med er av er erfarenhet! Og ikke minst, for et flott gjeng å være på tur med!

Dette får sies være den korte versjonen av turen vår, hvis du får mulighet til en fortrolig samtale med noen av deltakerne kan di sikkert fortelle deg om sådant jeg ikke har tatt med her.

37660271_10155747846262507_6439460658919505920_n

Deltakerne på sommerturen 2018 – the best ever ,-)

Leave a Reply

%d bloggers like this: