Tåfjordblotet 24 – 26 august

Tåfjordblotet 24 – 26 august

eb_lc3b8rdagskvelden

Velkommen til det tradisjonsrike Tåfjordblotet!

Turleder:  Bjørn Nicolaisen (mobil: ‭901 74 999 e-post: b.nico@online.no)
Medturleder: Unn Sørum
Nivå på turen: moderat

 

NB! Oppdatert informasjon fredag kl 1300:

Den oppdaterte værmeldingen viser, og bekreftes ved kontakt med meterologen, at det blir mye vind på søndag, hele dagen. Retning og styrke på vinden gjør at det ikke vil være forsvarlig å sett ut i kajakk fra Tåfjorden på det tidspunktet.
 
Men vi gjennomfører en tur i helga!
 
Fredag med oppmøte og utsettsted som tidligere planlagt (se info nedenfor) og vi padler til Tåfjorden.
 
Endringen blir at vi returnerer lørdag fra Tåfjorden. Sted for lørdagskvelden med grilling blir i Otervika (se kart nedenfor). Her er det bra med teltplasser og vi vil være i le for det meste av vinden som kommer på natten og søndag Det er også kort vei til bilene og vi kan faktisk gå opp til vei.Otervika er et sted som har gammel tradisjon i klubben, og ble mye brukt til turer av de som startet klubben – før veien ble bygd.Otervika er også et “skjær” 3 for de som teller slikt ,-)
 
Så kom igjen. Det blir tur!
 
Hilsen Bjørn og Unn som gleder seg storveis 🚣‍♀️🏝️🚣‍♂️
77c952eb (1).png

 

Tidligere oppdatering om utsett og hva du bør ha med

Da er vi nesten klar for Tåfjordblotet !

Oppmøte ved naustene i Sjølundfjæra kl 1700 på fredag for lasting av kajakker. Satser på at alle er i kjøring mot Sommarøya senest kl 1730. Håper alle har fått plass i biler til kajakk (og seg selv ) – hvis ikke ta kontakt.

Pakking i kajakker og start blir noen hundre meter FØR Sommarøybrua. Er bra med parkeringsplass og strand for å sette ut fra. Vi vil være i pakking ca kl 1830 (hvis noen kommer direkte dit)

For de som kommer lørdag er det mulig å parkere og sette ut fra brua til Hillesøya hvis det er trangt med parkering før Sommarøybrua.

Ønsker at alle som skal padle felles er med i startgruppen .Vi tar en info runde i fjære før start om selve padleturen

Dere har med mat og utstyr for camping i 2 dager/netter.Ta med vann. Lørdag griller vi lam. Men dere må ta med alt av øvrig tilbehør til kjøttet etter hva dere ønsker. Salat, potet osv. Bruker å være ok å gå flere sammen og lage felles tilbehør. Dessert er aldri feil å ha med.

Det er ikke satt opp noe felles tur eller gjøremål utenom padlingen til/ fra Tåfjorden.Men det er muligheter for padling, turgåing eller annet på lørdag før middagen. Deltakerne gjør selv avtaler om dette, men ingen skal padle alene eller uten noen erfarne med.

Vi tar med presenning hvis det blir vått i været. Jeg har bare en presenning så hvis noen andre har – gi beskjed – eller ta den med i bilen.

Retur på søndag blir når folket er klar for det. Mulig noe motvind tilbake til bilene på søndag. Det skal da padles i grupper med minst 1-2 erfarne i gruppen . Vi avtaler dette før start på søndag.

Ta kontakt hvis det er noe dere lurer på. Jeg er også på torsdagspadlingen 23/8

Bjørn Nicolaisen b.nico@online.no tlf 90174999

Om blotet

Siste helga i august avholdes hvert år det tradisjonsrike Tåfjordblotet på Tussøya. Da tar vi et høvelig farvel med sommeren som var eller ikke var – og i henhold til tradisjonen serveres det helstekt lam til alle (tidligere grillet på rustat armeringsjern). Blotet er en tradisjon helt fra 1983 da klubben ble opprettet. Les mer om historien bak blotet her: https://tromsohavpadleklubb.com/tafjordblotet/

Tåfjorden er den nordre fjorden på vestsida av Tussøya, og fra Sommarøy er det en 7 km padletur. Yttersia av Tussøya er eksponert, så hvor enkel eller vanskelig padleturen er vil være væravhengig. Det settes derfor opp tur med turledere på fredag med retur søndag. Er du fersk padler anbefaler vi dat du blir med på fellesturen utover. Vi kommer snart tilbake med nærmere informasjon om arrangementet og om sampadling utover med turleder fredag.
 
Alle nye som “gamle” padlere, høye som lave, medlemmer og fremtidige medlemmer (altså alle), er hjertelig velkommen – det eneste kriteriet er at dere liker trivelig selskap!

NB! NB! Arrangementet krever påmelding, både fordi vi må vite hvem som ønsker å dra ut fredag MED TURLEDER og fordi vi må vite HVOR MANGE LAM som skal kjøpes inn. FRIST FOR PÅMELDING er derfor senest innen onsdag 22. august.

Påmelding via denne linken: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iNN11KRVVk2-IEaRhMf_t09aJnJVJncXQVvCFGdA2H4/edit?usp=sharing

Eventuelt direkte til BJØRN på: b.nico@online.no
Velkommen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: