Møljetur til Jøvika

Møljetur til Jøvika

noer_solstrand

Når: 2 – 3  mars
Hva: den tradisjonsrike møljeturen til Jan Thomas sin hytte i Jøvika på Ringvassøya (posisjon: N: 70° 00.741′ Ø: 18° 50.350′).
Påmelding via denne linken (begrenset plass – først til mølla) NB! Det er nå FULLT INNE hos Jan Thomas, men det er enda plass til 8 til rundt bordet. Vi har fått lov til å overnatte på Jøvikstua. Passer for de som går på ski – ellers så kan man ha med eget telt og sove ute.

Nivå: moderat/vintertur (les lengre ned hva en moderat tur er) – 8 km padling en vei/ 8 km på ski en vei
Vert: Jan Thomas Schwenke
Turledere: Bo Eide og Ingrid Berthinussen

Avreise kl 10:00 fra Sjølund
Avreise lørdag formiddag fra naustet i Sjølundfjæra kl 10. Turen starter med sjøsetting i Skarsfjorden (enten på odden eller ved kraftverket). Det er smult farvann uten havdønninger frem til Jøvika, men strekningen er værutsatt. Vi padler langs land hele veien. Alternativt kan en gå på ski (8 km) over fjellet.

Se hvem som skal på tur og som har ledig plass i bil her og ordne gjerne selv med noen å sitte på.

Værforbehold
Til nå har ikke turen blitt avlyst pga været. Men det kan selvfølgelig inntreffe, enten pga for ille vær for padling eller at veien til Skarsfjord er stengt.

Historikk
Møljeturen startet for et utall år siden og var i tidligere tider på Vengsøy før det endte opp i Jøvika på Ringvassøy, først på Jøvikstua (Jeger og fisk sin hytte) og fra 2007 på hytta til Jan Thomas (med et par unntak).

Begrenset med plass – først til mølla gjelder
Det er plass til 24 rundt bordet, men han har “ikke mer enn” 15 sengeplasser. De overskytende må ligge ute (hvilket noen gjør enten det er plass eller ikke inne). Dersom du ligger inne trenger du en lett sovepose eller en lakenpose.

Jan Thomas og et par andre drar på fredag for å varme opp hytta og klargjøre bord mm. Tradisjonen tro skal det og bakes et lite berg av kanelboller på lørdag (noen kommer bare for kanelbollene).

De moderat vanskelige turene er litt lengre, med etapper på ca. 10km mellom pausene og dagsetapper på 15-25km. Her padler vi i litt mer eksponert farvann. Det går med litt høyere tempo, typisk 6-7km/t marsfart. Disse turene har som regel en overnatting eller to. Du må med andre ord ha utstyret som trengs, og være istand til å pakke kajakken. Vi planlegger med vind opp til laber bris, og tåler en uforutsett liten kuling.

This slideshow requires JavaScript.

Capture.PNG

Leave a Reply

%d bloggers like this: