Turrapport fra rydding av plastsøppel i Breivika

Turrapport fra rydding av plastsøppel i Breivika

Av Jon Uhlving 

Vi satte ut fra Engvik på Rebbenesøy da kvelden var begynt og roen hadde senket seg på havet. På etappen til Breivika stoppet vi innom en hval som lå og «hvilte» seg i fjæra. Men lukta gjorde at vi kom oss raskt videre. Forholdene var så rolige at vi kunne inspisere ett par bergsprekker på nært hold.

This slideshow requires JavaScript.

Vi ankom Breivika, satte opp campen og spiste. Og siden det var så rolig på sjøen padlet vi en kveldstur til stranda i Nordvika. (Spoiler! Det var søppel der og). Lynkurs i bøyehopp ble gjennomført uten skader.

This slideshow requires JavaScript.

Den store ryddedagen inneholdt regn, en litt morsom og kanskje litt skummel ilandstigning for de minste, rydding, bæring av søppelsekker, god lapskaus, mer regn og god stemning. Det ble en god mengde søppel som nå ligger og venter på Kystvakta. Meget god innsats fra alle deltakende – både fra Turlaget og padleklubben – supert med samarbeid.

This slideshow requires JavaScript.

Søndagen hadde vi vinden i ryggen og god surf på tur tilbake til Engvik. Vi stoppet innom Styrsøya,  rasket med oss litt søppel derfra også (selvsagt..) og hadde en god matpause i sola. På siste strekning inn til Engvik var det litt strøm og sidevind men alle kom seg trygt i land. Før vi forlot Rebbenesøy dro vi innom Lise på Elements Arctic camp. Der var 3 padlere som akkurat avsluttet sitt grunnkurs. Det var en som var så ivrig med rulling at han nesten ikke hadde tid til å komme på land. Artig å se!

This slideshow requires JavaScript.

Jeg fikk akkurat det jeg kom for. Fin naturopplevelse, noe nyttig å gjøre i form av søppelrydding og gode turfolk å være sammen med. Og god padletrening.

Takk for turen!

Jon

Leave a Reply

%d bloggers like this: