Turrapport fra rydding av plastsøppel i Breivika

Av Jon Uhlving 

Vi satte ut fra Engvik på Rebbenesøy da kvelden var begynt og roen hadde senket seg på havet. På etappen til Breivika stoppet vi innom en hval som lå og «hvilte» seg i fjæra. Men lukta gjorde at vi kom oss raskt videre. Forholdene var så rolige at vi kunne inspisere ett par bergsprekker på nært hold.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Vi ankom Breivika, satte opp campen og spiste. Og siden det var så rolig på sjøen padlet vi en kveldstur til stranda i Nordvika. (Spoiler! Det var søppel der og). Lynkurs i bøyehopp ble gjennomført uten skader.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Den store ryddedagen inneholdt regn, en litt morsom og kanskje litt skummel ilandstigning for de minste, rydding, bæring av søppelsekker, god lapskaus, mer regn og god stemning. Det ble en god mengde søppel som nå ligger og venter på Kystvakta. Meget god innsats fra alle deltakende – både fra Turlaget og padleklubben – supert med samarbeid.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Søndagen hadde vi vinden i ryggen og god surf på tur tilbake til Engvik. Vi stoppet innom Styrsøya,  rasket med oss litt søppel derfra også (selvsagt..) og hadde en god matpause i sola. På siste strekning inn til Engvik var det litt strøm og sidevind men alle kom seg trygt i land. Før vi forlot Rebbenesøy dro vi innom Lise på Elements Arctic camp. Der var 3 padlere som akkurat avsluttet sitt grunnkurs. Det var en som var så ivrig med rulling at han nesten ikke hadde tid til å komme på land. Artig å se!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Jeg fikk akkurat det jeg kom for. Fin naturopplevelse, noe nyttig å gjøre i form av søppelrydding og gode turfolk å være sammen med. Og god padletrening.

Takk for turen!

Jon

Om Tromso Havpadleklubb

THPK er en åpen og uavhengig klubb for havpadlere i Tromsø.
Dette innlegget ble publisert i Hovedsaker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..