Ferskingtur (for alle) til Sommarøyområdet 14 – 16 juni

Ferskingtur (for alle) til Sommarøyområdet 14 – 16 juni

lunsj på hemmeligstranda Janne Lone
Tid: helga 14 – 16 juni. Avgang fra Sjølunden fredag kl 18:00
Sted: Sommarøy området
Turledere: Steinar Johansen (mobil: 91364550), Magne Lund (mobil:48215266 ) og Grete Vakinn (mobil:97071146). Ta gjerne kontakt med turlederne om det er noe du lurer på – ikke ett spørsmål er for lite. 

Turen krever påmelding! Bruk følgende lenke for påmelding (ikke bruk «skal delta» knappen i arrangementet:  meld deg på her Trenger du skydd? Her ser du hvem som er påmeldt og om de eventuelt har ledig plass i bilen.

Helgen 14. – 16. juni legger vi opp til en «ut av sundet opplevelse» og inviterer til «ferskingtur» med sommergøy ute i området ved Sommarøy. Turen er åpen for alle, og du trenger ikke å være medlem i klubben for å delta. (Men skal du leie utstyr må du være medlem av klubben). NB! Skal du leie klubbkajakk så husk å reserver den i kalenderen så snart som mulig, slik at du ikke står uten båt når helga kommer!

At dette er en «ferskingtur» betyr at det er en tur som er lagt opp slik at alle som innehar erfaring på «våttkort-nivå» (beherske egen- og kameratredning, samt ha grunnleggende padleferdigheter) skal kunne delta. Så både nye og gamle padlere er hjertelig velkommen til å delta.

Alle må selv bringe med seg nødvendig utsyr for helgen: padleutstyr, sovepose, liggeunderlag, telt, mat og drikke (dårlige muligheter for å finne vann der ute). Lurer du på hvordan du pakker kajakken – se her.  Noen gode pakkelister finner du også på Turliv.no: http://turliv.no/turutstyr.html

Fredag 14. juni møtes vi ved klubbnaustene på Sjølund og gjør oss klare til å kjøre i samlet flokk kl 18:00. Vi parkerer ved standen litt før brua over til Sommarøya (grønn nål på kartet under), pakker i kajakkene og padler en kort tur over til stranden på nord-øst siden av Sommarøya (rød nål på kartet under). Der slår vi leier for kvelden. Muligens har vi leir der hele helga, kanskje flytter vi til en ny leiren i løpet av lørdagen. Det finner vi ut av mens vi er der (kommer an på hva dere vil, vær og vind mm).

Kart som viser antatt parkering og leirplass fredag (det kan bli endringer dersom været ikke er med oss): https://kart.finn.no/?lng=18.04679&lat=69.62464&zoom=14&mapType=normap&markers=18.04421,69.62775,r,Leirplass+fredag%7C18.06550,69.62087,g,Parkering

Lørdag padler vi tur mesteparten av dagen, med innlagt så mange stopp og pauser som det måtte være behov for. Planen er å padle rolig tur, tilpasset gruppen, kjenne litt på det å padle utenfor sundet og å få padlet litt distanse gjennom en hel dag. Kanskje etablere ny leirplass på slutten av dagen. Vi lager en overordnet felles plan før start, men siden vi har hele dagen på oss kan vi ta ting litt etter hvert når vi ser an gruppen. Eventuelt kan vi dele opp i to grupper etter lunsj: de som «kan og vil mere» i en gruppe og de som vil ta en rolig avslutning i den andre gruppen. Mulige padlemål er mange, alt etter forhold og deltaker:

Søndag pakker vi ned leiren og legge ut på en konkret tur som vi definerer i fellesskap, f.eks. rundt Hillesøya om det er forhold for det. Tilbake ved parkeringen en gang ut på ettermiddagen.

På Norgeskart.no finner man skikkelig oversiktskart over området + at man kan skrive ut egne turkart:
http://www.norgeskart.no/#!?project=seeiendom&layers=1002,1015&zoom=12&lat=7728690.35&lon=615587.60&sok=hilles%C3%B8y

Turen er også lagt ut på FB: https://www.facebook.com/events/696953394138361/

Kom kom!

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: