Tåfjordblotet på Tussøya

Tåfjordblotet på Tussøya


Dato: 23. – 25. august
Turledere : Bjørn Nicolaisen (mobil:901 74 999) og Laila Arvola
Nivå på turen: Middels

Påmelding via denne linkenNB! NB! Arrangementet krever påmelding, både fordi vi må vite hvem som ønsker å dra ut fredag MED TURLEDER og fordi vi må vite HVOR MANGE LAM som skal kjøpes inn. FRIST FOR PÅMELDING er derfor senest innen onsdag 21. august.

Om blotet
Siste helga i august avholdes hvert år det tradisjonsrike Tåfjordblotet på Tussøya. Da tar vi et høvelig farvel med sommeren som var eller ikke var – og i henhold til tradisjonen serveres det helstekt lam til alle (tidligere grillet på rustat armeringsjern). Blotet er en tradisjon helt fra 1983 da klubben ble opprettet. Les mer om historien bak blotet her: https://tromsohavpadleklubb.com/tafjordblotet/

Tåfjorden er den nordre fjorden på vestsida av Tussøya, og fra Sommarøy er det en 7 km padletur. Yttersia av Tussøya er eksponert, så hvor enkel eller vanskelig padleturen er vil være væravhengig. Det settes derfor opp tur med turledere på fredag med retur søndag. Er du fersk padler anbefaler vi at du blir med på fellesturen utover. Vi kommer snart tilbake med nærmere informasjon om arrangementet og om sampadling utover med turleder fredag.
 
Alle nye som «gamle» padlere, høye som lave, medlemmer og fremtidige medlemmer (altså alle), er hjertelig velkommen – det eneste kriteriet er at dere liker trivelig selskap!Praktisk for de som ønsker å padle med turlederOppmøte ved naustene i Sjølundfjæra kl 1700 på fredag for lasting av kajakker. Satser på at alle er i kjøring mot Sommarøya senest kl 1730.

Pakking i kajakker og start blir noen hundre meter FØR Sommarøybrua. Her er det bra med parkeringsplass og ei strand for å sette ut fra. Vi vil være i pakking ca kl 1830 (hvis noen kommer direkte dit). Vi ønsker at alle som skal padle felles er med i startgruppen. Vi tar en info runde i fjære før start om selve padleturen.

Dere har med mat og utstyr for camping i 2 dager/netter. Ta med vann.

Lørdag griller vi lam

Dere må ta med alt av øvrig tilbehør til kjøttet etter hva dere ønsker. Salat, potet osv . Bruker å være ok å gå flere sammen og lage felles tilbehør. Dessert er ikke feil å ha med.

For de som kommer lørdag er det mulig å parkere og sette ut fra brua til Hillesøya hvis det er trangt med parkering før Sommarøybrua.

Det er ikke satt opp noe felles tur eller gjøremål utenom padlingen til/ fra Tåfjorden. Men det er muligheter for padling, turgåing eller annet på lørdag før middagen. Deltakerne gjør selv avtaler om dette, men ingen skal padle alene eller uten at noen erfarne er med. Kanskje kan du ordne deg et nytt Ti på skjæret – Gjemsheimen?

Vi tar med presenning/tarp hvis det blir vått i været.

Retur på søndag blir når folket er klar for det.  Det skal da padles i grupper med minst 1-2 erfarne  i gruppen . Vi avtaler dette før start på søndag.

Leave a Reply

%d bloggers like this: