Tromsøya rundt 2021 – lørdag 4. september

Tromsøya rundt 2021 – lørdag 4. september

Lunsjpause og velfortjent beinstrekk på Nordspissen. Foto: Jens Morten Øvrevoll

Lørdag 4. september 2021 inviterer vi hele byens padlemiljø til Tromsøya rundt (TØR) for 28. gang. Det blir konkurranse og tur med fest og premieutdeling i fjæra på kvelden. I fjor sørget godt over 70 padlere for et knakende fint arrangement, både på vann og på land. Vi går for gjentakelse!! Vi skal padle og utforske øya fra vannet og kanskje finner vi en ny venn eller to underveis. Endringer i programmet kan forekomme. For oppdatert program, følg med her.

Påmelding: meld deg på her!

Åpen deltakerliste: se hvem andre som er påmeldt.

Har du tid og lyst til å bidra som frivilling FØR eller UNDER arrangementet – meld deg til tjeneste her.

Vi oppfordrer alle til å delta, uavhengig av nivå. Deltakere i turklassene – fest gjerne flagg på kajakkene. Dette blir superstas! Velkommen! Skriv gjerne ut kartet, laminer og ta med deg.

Tradisjonen tro vil deltagere i konkurranse- og turklassen padle 24 km rundt Tromsøya.
Vi har to turklasser hele øye rundt – en med turleder og en uten turleder. leder og turklasse uten turleder (hele øya rundt), og turklasse light for de som ikke higer etter melkesyre og trofeer. Er du nybegynner anbefales disse nye aktivitetene på det varmeste. Vi oppfordrer de som ikke rekker å padle til å enten komme i fjæra på Sjølunden og vinke deltakerne avgårde, heie på dem underveis, eller vinke dem i mål. Kan du ikke padle men har lyst til å bidra på dugnaden på land – meld deg på via linken lengre ned på siden. 

PROGRAM 

KlokkeslettStartPrisRegistrering starter
09.00Turklasse med turledereKr 100,-*kl. 08.30
09.30 Turklasse uten turledere Kr 100,-*kl. 09.00
11.00 KonkurranseKr 100,-*kl. 10.00
10.30Turklasse light med turledereKr 100,-*kl. 10.30
18:30 Fest med premietrekning 
* Kr 50 for studenter, barn og ungdom

Deltagere i konkurranse og turklasse med turleder/uten turleder vil padle rundt hele Tromsøya (24 kilometer). Padleretning er med klokka (oppdateres): Fra naustene og nordover forbi flyplassen og Havna til Nordspissen, før vi dreier sørover i Tromsøsundet, runder Sydspissen og dreier nordover igjen tilbake til Sjølunden. Sikkerheten ivaretas med følgebåter.

KONKURRANSEN har tre klasserHerrer, damer og dobling havkajakk. Det deles ut premier for beste tid i den enkelte klasse. Det anbefales å ha med seg proviant og rikelig med drikke. De som padler hele øya rundt har i år sjansen til å sikre seg tre skjær i Ti på skjæret – Sydspissen – Kafe Innersida og Tromsøya rundt.

TURKLASSE MED TURLEDER har et obligatorisk stopp midtveis på land med kaffe og matpakke (ta med!). Turen vil ta ca. 5 timer inkludert pause. De som padler hele øya rundt har i år sjansen til å sikre seg tre skjær i Ti på skjæret – Sydspissen – Kafe Innersida og Tromsøya rundt.

TURKLASSE UTEN TURLEDER  kan også gjerne ta en pause midtveis på land med kaffe og matpakke (ta med!). Turen vil ta ca. 5 timer inkludert pause. De som padler hele øya rundt har i år sjansen til å sikre seg tre skjær i Ti på skjæret – Sydspissen – Kafe Innersida og Tromsøya rundt.

TURKLASSE LIGHT (10 km) ledes av Tromsøstudentenes Havpadleklubb, Trulle. Bli med på en urban padletur fra Kræmer brygge (slippen ved Hurtigruta bilglass i Stakkevollveien) – (10 km) og hjem til Sjølund. Deltagere og kajakker kjøres fra Sjøund til Kræmer. Ta med nødvendig mat og drikke. På veien padler du samtidig innom to skjær i Ti på skjæret –  Kafe Innersida (Vervet) og Sydspissen. 

Egen e-post kommer til de ulike gruppene.

REGLER: Alle deltagere må ha våttkort eller realkompetanse i egen- og kameratredning, og skrive under på en ansvarserklæring. Havkajakker: vest og spruttrekk er påkrevet, kajakken skal ha to skott og nødvendig utstyr for selvberging.

VI SATSER PÅ AT VI I ÅR IGJEN KAN AVHOLDE DEN TRADISJONELLE FESTEN I FJÆRA! 

God stemning til sein kveld. Foto: Jens-Morten Øvervoll

Dette er en utrolig sosial og hyggelig tradisjon med masse god mat, bål, latter og lyging i fjæra og Knut som steker selkjøtt.

Leave a Reply

%d bloggers like this: