Ferskingtur med innlagt skjærsanking

Ferskingtur med innlagt skjærsanking

Fredag ettermiddag satte en spent og forventningsfull gjeng ut fra Hillesøybrua med retning Hilmarsand på østsia av Sommarøya. Pakking av kajakk gikk jo greit, kurs i fjæra på forhånd va til hjelp👍 

Camp blei etablert i en fei, og etter kokkelering og bålkos naut gjengen en fantastisk utsikt mot Håja bada i midnattsol☀️ Nån syns d va vanskelig å sov dette bort…

Lørdag morra starta me frokost i praktfullt vær. Padleklar klokka 11 va beskjeen fra turlederan, og d klarte alle m go margin! Før vi gikk på vanne prata han Kjetil litt om framdriftstak – gode råd å ta m sæ! Nån få padletak unna Hilmarsand fikk vi landkjenning m dagens første skjær – Galtvikholmen.

Alle rundt Hillesøy?

Turen gikk videre i retning Hillesøya – skulle alle rundt tru? Eller va sjøen førr urolig? Siste “point of no return” va Kafe Rosenrot, men go og lur info fra turleder Espen underveis gjorde at alle tok turen rundt Hillesøya! D blei lunsj på Hemmeligstranda før vi va en tur innom v Hillesøybrua førr å se hjem de tre som nøyde sæ m ei overnatting, og endte opp på Lille Sommarøya. Der ble camp etablert i regn og vind, men ka gjør vel d når d blei trylla frem gapahuk av presenning m plass til alle? Søndag blei runden rundt Lille Sommarøy fullført – helgas skjær nr tre – før vi satte kursn mot Edøya. Litt rotesjø rundt nordvestsia – ingen sak førr denne gjengen! Lunsj i naturens egne stresslesser før siste etappe tilbake til Hillesøybrua. På tilbaketuren va Stephanie så «uheldig» å velte, men ingen sak, Elisabeth og Sissel fikk henne på rett kjøl igjen. Så blei helga avslutta me ei lita evaluering – og alle va vi enige om at d hadde vært en fin tur! 

Merete Skar

Leave a Reply

%d bloggers like this: