Velkommen til hvalene 2015

Velkommen til hvalene 2015

Vi gjentar fjordårets novembertur, og drar for å ønske storhvalen velkommen tilbake til Tromsø. I år har vi base på Vengsøya, og datoen blir helga 6-8 november.

IMGP4058

Foto: Gunnar Noer

Det er selvsagt mulig å komme utover på lørdagen. Hvis det skulle bli skitvær denne helga, så har vi også booket helga etter, den 13-15. november. Endelig avgjørelse blir tatt i uka opp til den 6. når vi ser en noenlunde pålitelig værmelding.

I fjor hadde vi denne turen med overnatting på Skogvik skole på Rebbenesøya. Nå er skolen der nedlagt, men på Vengsøy har vi leid grendehuset og vi kan også bruke skolen hvis det er mange som kommer. Det er kjøkken begge plasser, og dusj med litt begrenset kapasitet. Alle som vil overnatte inne må ta med liggeunderlag. De som kommer fredag tar med litt mat til et felles koldtbord. På lørdag gjentar vi suksessen fra i fjor med at alle tar med en porsjon Mydland lapskaus. Det er forøvrig god parkeringsplass ved grendehuset.

Man kan padle til Vengsøy fra Belvika eller Skulsfjord, eller man kan ta Vengsøyferga fra Belvik til Vengsøy med kajakken på biltaket. For de som padler ut fra Belvika/Skulsfjorden så er dette en moderat til vanskelig tur. For de som tar ferga over, så kan vi tilrettelegge for et litt enklere turopplegg. Generelt så er det vinterlige forhold i november, og man må kunne håndtere kajakken under skiftende værforhold og med temperaturer ned mot null.

Det er allerede mange som meldt sin interesse på arrangementssida på Facebook, så vi ber om bindende påmelding til trondlor@online.no seinest 31.10.

Engvik skole, november 2014. Foto: Gunnar Noer

Engvik skole, november 2014. Foto: Gunnar Noer

Leave a Reply

%d bloggers like this: