Turrapport fra vårturen til Gåsvær 4. – 5. mai

Turrapport fra vårturen til Gåsvær 4. – 5. mai

Av Mari Janne Hagen
marijanne

En liten rapport om vårturen fra en fersk padler som feiret 1. årsdag med “padlelappen” og jomfrutur med overnattingstur med telt i kajakken.

Før vi dro på turen, fikk jeg mange gode tips om hvordan jeg skulle pakke kajakken og hva jeg trengte å ha med.

Turleder Bjørn Nicolaisen hadde gjort et flott forarbeid til turen, med oversikt over turrute, vind og værforhold… Det med vind og vindretning hadde jeg ikke så mye erfaring med, så dette var spesielt veldig betryggende og lærerikt.

Fredagen møttes vi alle ved naustet på Sjølunden, med briefing og felles avreise til Kvaløyvågen. Padleturen inn til Likvika var en drømmetur med sol og stille hav…bare HELT..HERRLIG! Fantastisk kveld og natt med bål, bålkaffe, turhistorier og masse latter og sosialt samvær.

Lørdagen ble det avgjort at vi ville returnere, for det skulle blåse opp og det ville ikke være forsvarlig å bli til søndag som planlagt. En beroligende beslutning for “ferskingen” som ikke visste helt hva det vil si med 10-12-14 meter per sekund vind…(hvor mye vind er det egentlig)  i en liten kajakk. Vi pakket kajakkene og tok turen innom Gåsvær for lunsj og “skjærsanking” før vi satte kursen hjemover. Været var fint, men det begynte å blåse opp litt så jeg fikk kjenne på bølgende og hvordan jeg og kajakken reagerte…

Følte meg trygg og godt ivaretatt med alle de fine folkene som padlet sammen med meg. De spurte hele hele tiden hvordan jeg hadde det, og padlet i samlet gruppe hele turen hjem.

Må bare takke og bukke for fantastiske, inkluderende og trivelige turvenner som ville ha med en “fersking” på tur. TAKK, TAKK!! Gir mersmak og det blir nok mange fine turer med telt og primus pakket i kajakken fremover.

Gaasvaer-4

Mat må alle helter ha Foto: Bjørn Tore Sørensen

Gaasvaer-7

Litt sjø Foto: Bjørn Tore Sørensen

STJ2

The gang! Foto: Steinar Johansen

Gaasvaer-6

Yttersiaburkaen er aldri langt unna. Modellen til venstre kalles også for kajakkbunad ble det fortalt. Foto: Bjørn Tore Sørensen

Gaasvaer-1

Havblikk og solnedgang. Foto: Bjørn Tore Sørensen

BT

Ti på skjæret Gåsvær! Foto: Bjørn Tore Sørensen

Gaasvaer-3

2 timer i kajakk og 4 timer med bålet. Da er vi vel egentlig mest på båltur? Uansett, Steinar er superflink til å koke bålkaffe 🙂 Foto: Bjørn Tore Sørensen

STJ

Kem træng primus når Bjørn Tore e me på tur?Foto: Steinar Johansen

Leave a Reply

%d bloggers like this: