Dansk mand i arktisk salt vand – turrapport fra ferskingeturen for alle

Dansk mand i arktisk salt vand – turrapport fra ferskingeturen for alle

Av Ebbe Blicfeldt

De som overlevde helt til søndag Foto: Tor Johansen

De som overlevde helt til søndag. Ebbe i kajakken foran. Foto: Tor Johansen

Det blev fredag den 10.8.18 kl. 18.00. Trods dårlig vejrudsikt mødte vi op ti mand stærk ved Tromsø klubbhuset. Der blev sat kurs mod Sommarøy hvor to ekstra sluttede sig til flokken. Om lørdagen fik vi paddel besøg af tre ekstra folk. så på sit højeste var vi 15 mand klar. Så det var: Kjell Arne Thomassen, Beate Alexandersen, Merete Skar, Åshild Strømmesen , Gro Sigurdsen, Trude Kvaal, Hege Kristin Nordstrand, Anita Nilssen, Janne Lone, Åge Alexandersen og under tegnet. Turledere: Bjørn Nicolaisen, Unn Sørum, Lars Eirik Nilsen – med tøffe, tankefulde Tor Johansen helt i spisdsen.

Stemningen var høj og moralen høj.

Vi satte fra under broen ved cafen i Sommarøya og paddele syd om til øens østlige strand (wiht no name), hvor vi blev mødt af en fantastisk solnedgang. I denne forstelling blev satt telte op. Aftensmade blev indtaget under præsending ved midnats tid i et panorama af farver.

This slideshow requires JavaScript.

Efter at have indtaget morgenmaden in i høj solskind, blev det besluttet at lade lejren stå. Dagens tur gik nord rund om Hillesøya forbi et ”10 på skær” (Kafe Rosenrot). Lunschen blev på den Hemmelige starnd med badning. Derpå drog vi om Edøya, hvor vi efter et kort benstrek, drog tilbage til bage til base camp. Nu var der kommet skyer og det var begyndt at blæse lidt op. Det blev en dagstur på et par og tyve kilometer.

Stemningen lav men moralen høj (tull)

This slideshow requires JavaScript.

Om aftenen var der gril og efterpå bål med med hygge og lidt at drikke til.
Stemningen blev høj og moralen lav ☺.

Flere gange var der optrak til juling (godt norsk ord) også blant turlederne. (det er bare tull)

Søndag havde det blæst noget op. Efter at have pakket teltene sammen, under dans, hop og sang (det må jeg sige det kan de nordmænd), drog vi tilbage til bilerne. Men for Lille Lars, luske Lars, julling Lars eller hvad han nu hedder var de ikke nok. Han ville på bølje sjov. Så de der havde lyst drog med for at tumle med bølgerne på nordsiden af Sommarøya.


Så det blev tre dage hvor vi havde alt muligt forskelligt vejr.
Jeg må sige dette er en af min største highligths siden jannuar, hvor jeg kom til Nord Norge – helt fantastisk.

Det var første gang at jeg var været to hele dage uden min kørestol (rullestol), et faktum som gjorde mig noget nervøs før vi startede over turen. Det kom til at fungere således at når jeg kom til stranden kom folk og løftede mig (ja jeg fik indtrykket at folk fra Nord Norge elsker at løfter på andre personer☺) ind på grass derpå blev min kajak (en orange scorpion 😉 med fuld oppakning løftet op til mig. Derfra kunne jeg selv kravle lidt rund og stille mit telt op ☺. Ret hurtigt blev det kommuniceret at det var min opgave at sige til når og hvis jeg havde brug for hjælp, Jeg følte en stor gensidig forståelse. Tiltider blev jeg løftet tiltider var det vigtigt selv at kravle rundt, selv om turmedlemmerne ligesom elskede at løfte rundt på mig. På tur blev jeg endent siddene ved min Kajak eller jeg blev løftet længere op.

Det kom til at gå over min forventning folk har været så utrolige hjælpsome, en hjælpsom hed som har været gældende i hele mit medlemsskab i Tromsø Havpaddelklub. Turen var rigtig godt planlagt, jeg tænker optimal for mig, vi var kun i land på let tilgængelige strande. Så jeg ha kunne være med hele vejen. 

En helt unik oplevelse for mig, med så mange indtryg og gode mennesker. På turen hjem i min bil fra Sommeraøy var mit hjerte hved at sprænge og mine var øjne næsten ved at flyde over (ej ej det er tull man er vel mand), flere indtryk end man kan håndtere. En tur som forbliver altid vil stå klar for mig.

Efter en sådan oplevelese er de lidt vemodigt snart at skulle forlade Tromsø
Et kæmpe TAK for at i har gjort de muligt for mig at komme med på tur ☺ for hjælpen og behageligt sammenvære til turdeltagere og ikke mindst turlederne.

En hydelst til Tromsø Havpaddel klub!!!!

Ebbe Blicfeldt

Bursdagsbarnet Ebbe - på sitt 5 skjær

Ebbe (bakerst), feiret både bursdag under turen og tok også sitt 5. lodd i årets ti på skjæret og sikret seg sitt første lodd! Her foran Kafe Rosenrot.

Leave a Reply

%d bloggers like this: