Tromsøya rundt 2020

Tromsøya rundt 2020

20180901-_99A9960
Light gruppa padlet innom havna i sentrum og spiste kanelsnurrer ,-))

Lørdag 29. august 2020 inviterer vi hele byens padlemiljø til Tromsøya rundt (TØR) for 27. gang. Det blir konkurranse og tur med premietrekning like etterpå. I fjor ble arrangementet dessverre avlyst og i år kan vi desverre ikke ha fest etter arrangementet på grunn av covid-19. Men vi skal padle og ha det gøy på vannet og underveis rundt øya!! For to år siden sørget over 70 padlere og strålende vær for et knakende fint arrangement, både på vann og på land. Vi går for gjentakelse!!

Tradisjonen tro vil deltagere i konkurranse- og turklassen padle 24 km rundt Tromsøya.
Vi har turklasse med turleder (hele øya rundt) og turklasse light for de som ikke higer etter melkesyre og trofeer. Er du nybegynner anbefales disse nye aktivitetene på det varmeste. Vi oppfordrer de som ikke rekker å padle til å enten komme i fjæra på Sjølunden og vinke deltakerne avgårde, heie på dem underveis, eller vinke dem i mål. Kan du ikke padle men har lyst til å bidra på dugnaden på land – meld deg på via linken lengre ned på siden. Se oppsummeringen av TØR 2018 her.

PROGRAM 

KlokkeslettStartPrisRegistrering starter
09.00Turklasse med turledereKr 100,-*kl. 08.30
11.00KonkurranseKr 100,-*kl. 10.00
11.30Turklasse light med turledereKr 100,-*kl. 10.30
16.00Premietrekning 
* Kr 50 for studenter, barn og ungdom

Deltagere i konkurranse og turklasse med turleder vil padle rundt hele Tromsøya (24 kilometer). Padleretning er med klokka: Fra naustene og nordover forbi flyplassen ogHavna til Nordspissen, før vi dreier sørover i Tromsøsundet, runder Sydspissen og dreier nordover igjen tilbake til Sjølunden. Sikkerheten ivaretas med følgebåter.

KONKURRANSEN har tre klasserHerrer, damer og dobling havkajakk. Det deles ut premier for beste tid i den enkelte klasse. Det anbefales å ha med seg proviant og rikelig med drikke.

TURKLASSE MED TURLEDER har et obligatorisk stopp midtveis på land med kaffe og matpakke (ta med!). Turen vil ta ca. 5 timer inkludert pause. De som padler hele øya rundt har i år sjansen til å sikre seg tr skjær i Ti på skjæret – Sydspissen – Hamna og Tromsøya rundt.

TURKLASSE LIGHT (10 km) ledes av Tromsøstudentenes Havpadleklubb, Trulle. Bli med på en urban padletur fra Kræmer brygge (slippen ved Hurtigruta bilglass i Stakkevollveien) – (10 km) og hjem til Sjølund. Deltagere og kajakker kjøres fra Sjøund til Kræmer. Ta med nødvendig mat og drikke. På veien padler du samtidig innom ett skjær i Ti på skjæret – Sydspissen. 

Egen e-post kommer til de ulike gruppene.

VI KAN PÅ GRUNN AV COVID-19 IKKE HA DEN TRADISJONELLE FESTEN I FJÆRA! Dette er svært beklagelig da dette er en utrolig sosial og hyggelig tradisjon med bål, latter og lyging i fjæra og Knut som steker selkjøtt. Når man har funnet en løsning på spredning av dette viruset lover vi at vi skal samles og feire både TØR og BLOT og alt annet som feires bør – enten det blir et julebord, nyttårsfest, solhilsen, påskelam, eller vårfest. Vi står han av, tilpasser oss og lager alternativ feiring! Alt vil bli bra – og det blir lov å samles igjen!

Vi jobber med å lage et kreativt alternativt for premieutdelinga. Kanskje vinnerne av konkurransene kan være til stede og utdelingen sendes direkte på FB? Kanskje deltakerne kan samles i mindre grupper og delta i trekningen via teams? Da må man kanskje ha en premie for mest kreative trekningsantrekk? I tillegg til premier i konkurranseklassene blir det loddtrekning om premier blant alle som deltar på padleaktivitetene.

REGLER: Alle deltagere må ha våttkort eller realkompetanse i egen- og kameratredning, og skrive under på en ansvarserklæring. Havkajakker: vest og spruttrekk er påkrevet, kajakken skal ha to skott og nødvendig utstyr for selvberging.

Endringer i programmet kan forekomme. For oppdatert program, følg med her.

Påmelding: https://forms.gle/RYMHqgSv5j9MhvnL8

Vi oppfordrer alle til å delta, uavhengig av nivå. Deltakere i turklassene – fest gjerne flagg på kajakkene. Dette blir superstas! Velkommen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: